Duurzaam Bouwen

Groepsaankoop groene stroom en gas is megasucces

Bijna 100.000 deelnemers schreven zich vrijblijvend in voor de 6e groepsaankoop groene stroom en gas van de provincie Antwerpen. Met een ongezien resultaat. Mede door het recordaantal inschrijvingen zijn er dit jaar scherpere prijzen geboden dan ooit. Voor groene elektriciteit en gas deden eni en Lampiris het beste bod. Voor elektriciteit alleen ben je dit jaar het voordeligst uit bij eni.

Tijdens de veiling vandaag brachten verschillende energieleveranciers hun beste bod uit. Voor deelnemers met elektriciteit en gas deden eni en Lampiris het scherpste bod met een korting van 33%. Deelnemers met alleen elektriciteit zijn dit jaar het voordeligst uit bij eni met een korting van 29%. De geboden korting is berekend ten opzichte van het gewogen gemiddelde van vergelijkbare tarieven van de 6 grootste energieleveranciers (Electrabel, Luminus, eni, Essent, Lampiris en Eneco).

Groepsaankoop loont

Drijvende kracht achter de groepsaankoop is gedeputeerde voor energie Inga Verhaert: “Mensen worden steeds meer geconfronteerd met stijgende kosten, niet in het minst voor energie. Het loont nu dus meer dan ooit de moeite om deel te nemen aan een groepsaankoop. En dat hebben meer mensen dan ooit begrepen. Het succes van deze 6e editie bewijst opnieuw dat consumenten tot heel wat in staat zijn als ze zich verenigen. En met hoe meer ze zijn, hoe sterker ze staan. De provincie Antwerpen helpt hen met een goede omkadering en de juiste informatie. We hebben zo de markt de afgelopen jaren mee in gang gezet en daar blijf ik trots op.”

Persoonlijk voorstel

Nadat het winnende bod is omgerekend voor elke deelnemer krijgt deze vanaf 19 oktober een persoonlijk voorstel toegezonden. Zo komt iedereen te weten hoeveel hij of zij -op basis van het persoonlijk verbruik- effectief zal besparen. Elke deelnemer beslist daarna zelf, tot en met 23 november, of hij dit aanbod accepteert. Daarna wordt de overstap volledig geregeld. Vanaf 1 januari kunnen deze consumenten genieten van hun voordelige groepsaankooptarieven.

Ook interessant