Bijna 10.000 inschrijvingen voor groepsaankoop zonnepanelen

  BE   7 augustus 2015 Bron: Provincie Antwerpen
Begin juni startte de provincie Antwerpen opnieuw met een groepsaankoop zonnepanelen. De inschrijvingen hiervoor lopen nog enkele dagen en het lijkt er nu al op dat deze tweede editie de voorgaande zal overtreffen. Vorig jaar schreven zo'n 10.000 inwoners zich in. De groepsaankoop zorgde daarmee voor de plaatsing van meer dan 2.400 installaties.

Inga Verhaert, gedeputeerde voor energie: "Het is duidelijk! Hoewel de subsidies voor zonnepanelen wegvielen en het prosumententarief in het leven werd geroepen, zien mensen toch opnieuw in dat het plaatsen van zonnepanelen een interessante, duurzame investering blijft. De provincie Antwerpen zet zich met de groepsaankoop dan ook graag in om zonne-energie toegankelijker te maken voor haar inwoners."

Op donderdag 13 augustus vindt een veiling plaats. Leveranciers van zonnepanelen die op kwaliteit werden geselecteerd, kunnen meedingen. De leverancier die het laagste bod uitbrengt, wint de veiling en mag de deelnemers een aanbod doen. Die deelnemers krijgen begin september een persoonlijk voorstel. Deelnemers hebben daarna tot en met 12 oktober de tijd om te beslissen of ze er al dan niet op ingaan.

Inwoners uit de provincie Antwerpen kunnen zich nog inschrijven voor de groepsaankoop zonnepanelen tot en met woensdag 12 augustus via www.samengaanwegroener.be.

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo