Al 6000 inschrijvingen voor tweede groepsaankoop zonnepanelen

  BE   22 juli 2015 Bron: Provincie Antwerpen
De provincie Antwerpen organiseert nu reeds voor het tweede jaar op rij een succesvolle groepsaankoop zonnepanelen. Sinds de start enkele weken geleden staan reeds meer dan 6.000 inschrijvingen op de teller. Geïnteresseerden kunnen zich nog tot en met 12 augustus gratis en vrijblijvend inschrijven via samengaanwegroener.be.

De resultaten van de eerste editie waren boven alle verwachtingen. Maar liefst 2 400 gezinnen beslisten op het aanbod in te gaan. Al deze installaties werden geplaatst in de periode van november 2015 tot april 2015.

Gedeputeerde van energie Inga Verhaert: “In de eerste vier maanden van 2015 zijn er in heel Vlaanderen zo’n 2 800 zonnepaneleninstallaties geplaatst, een verdubbeling ten opzichte van het jaar daarvoor. Als je weet dat we in diezelfde eerste vier maanden van 2015 met de groepsaankoop 1 800 installaties plaatsten enkel in de provincie Antwerpen, dan is het duidelijk dat onze groepsaankoop voor die verdubbeling van de Vlaamse cijfers gezorgd heeft”.

Voor het goede verloop van de groepsaankoop is het belangrijk om zo veel mogelijk mensen te bundelen die interesse hebben in een zonnepanelensysteem. Hierdoor kan er tijdens de veiling een scherpe prijs worden bedongen bij een reeks zonnepanelenleveranciers die vooraf op hun kwaliteit zijn geselecteerd.

Wie zich nog wil aansluiten bij de groep deelnemers voor deze groepsaankoop kan zich nog tot en met 12 augustus inschrijven. Dit kan vrijblijvend via samengaanwegroener.be. Op basis van hun persoonlijke situatie krijgen deelnemers al een indicatie van de kosten en opbrengsten van een zonnepanelensysteem op hun dak. Het daadwerkelijke aanbod komt voort uit de veiling en wordt met de deelnemers gedeeld vanaf 31 augustus.

Gedeputeerde Verhaert: “Met de groepsaankoop bewijzen we opnieuw dat je met een kwalitatief aanbod aan een scherpe prijs mensen wel degelijk kan overtuigen. We laten zo zien dat zonnepanelen ook zonder subsidies een interessante investering blijven. Hoewel onze groepsaankoop er enkel is voor inwoners uit de provincie Antwerpen, proberen ook dit jaar honderden mensen van buiten de provincie zich in te schrijven. Dit maar om te zeggen dat onze aanpakt school maakt in Vlaanderen”


Lees ook:


  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • bouwinfo