Nieuwbouw

Groep Van Marcke investeert op LAR Zuid (Kortrijk)

De Kortrijkse Groep Van Marcke, gespecialiseerd in sanitair en verwarming, zal zijn logistieke en transportactiviteiten verhuizen naar de LAR-zuid, met de bouw van een hypermodern logistiek centrum. In 2006 besliste de Vlaamse Regering om de transportzone LAR uit te breiden ten zuiden van de E17. Het gaat om ongeveer 16 hectare op Kortrijks grondgebied en 17 hectare op grondgebied Menen. Dit plan wordt nu volledig gerealiseerd door de projectontwikkelaar Global Estate Group in samenwerking met de steden Kortrijk en Menen.

Dit schept ook bijkomende ruimte om te ondernemen. De huidige site van Van Marcke in de Weggevoerdenlaan van 15 hectare kan herverkaveld worden voor KMO’s, alsook de 'Mewaf'-site, tussen de Watermolenstraat en de Lijnwaadstraat, die goed is voor 17 hectare ondernemersruimte.

Ook de natuur wordt er beter van. De stad en Natuurpunt richten hiervoor een natuurfonds op dat voor 700.000 euro gefinancierd wordt door de ontwikkelaar, terwijl de stad 600.000 euro inbrengt.

Met dit groenfonds wordt extra open ruimte beschermd en bijkomende natuurgebied ontwikkeld, waaronder in Bissegem de Leiemeersen, delen van de Kruiskouter en het Ghellinckpark, maar ook extra gronden aan de Venning.

Ook interessant