Woonleningen

Groeiend succes voor financiële diensten via vastgoedplatformen

Groeiend succes voor financiële diensten via vastgoedplatformen
De voorbije twaalf maanden werden op Immoweb 500.000 simulaties voor hypothecaire leningen geregistreerd, wat wijst op een groeiend succes van financiële diensten via vastgoedplatformen. Om zijn bezoekers nog uitgebreider te begeleiden, verruimt Immoweb het aanbod van financiële diensten en lanceert het een woningverzekering voor eigenaars.

Steeds meer bezoekers van Immoweb gaan niet alleen op zoek naar de woning van hun dromen, maar informeren zich op het vastgoedplatform ook over de mogelijkheden om die te financieren en te verzekeren. Net om die reden maakt Immoweb het mogelijk om al deze zaken online af te handelen.

De cijfers liegen er alvast niet om, want de voorbije twaalf maanden werden op Immoweb 500.000 simulaties voor een hypothecaire lening geregistreerd. Dat wijst op een groeiend succes van dit soort online hulpmiddelen. Ronak Ahmadloo, Head of Immoweb Financial Services, voegt eraan toe: “De grote belangstelling voor onze tool voor hypothecaire leningen versterkt onze wens om ons aanbod van financiële diensten uit te breiden. Wij bieden al een woningverzekering aan voor huurders, waarvan het aantal contracten in één jaar tijd met meer dan 125% is gestegen.” Vanuit die vaststelling én om bezoekers nog uitgebreider te ondersteunen, lanceert Immoweb een nieuwe woningverzekering voor eigenaars van een woning.

Immoweb lanceert woningverzekering voor eigenaars

De woningverzekering (of brandverzekering), die je volledig online kan afsluiten op de website van Immoweb Protect, is bestemd voor eigenaars die hun woning willen verzekeren. Ronak Ahmadloo, Head of Immoweb Financial Services, legt uit: “Om onze gebruikers een verzekering van de beste kwaliteit aan te bieden, opteerden wij voor een “all risk” dekking. Dat wil zeggen dat alle risico’s gedekt zijn, tenzij een uitsluiting van een bepaald risico expliciet in de voorwaarden vermeld staat. Gebruikers kunnen de verzekering uiteraard naar wens uitbreiden met aanvullende opties.”

De verzekeringstool is erg gebruiksvriendelijk, waardoor die voor zoveel mogelijk mensen toegankelijk is. Dat is volledig in lijn met de ambitie van Immoweb. De tool is beschikbaar in het Nederlands, Frans en Engels en de klantendienst staat gebruikers zelfs in het Italiaans en Spaans te woord.

Het nieuwe product werd bovendien ontwikkeld in samenwerking met Qover, de Belgische fintech-onderneming die onlangs nog voor 20 miljoen euro aan groeikapitaal ophaalde, en Baloise Insurance, een van de marktleiders in de Belgische en internationale verzekeringssector.

Hulpmiddelen voor kandidaat-kopers van vastgoed

Om te voldoen aan de verwachtingen van zijn gebruikers breidt Immoweb voortdurend zijn aanbod uit door middel van innovatieve oplossingen: er is de online prijsschattingstool, maar er zijn ook tools voor de simulatie én het volledig digitaal afsluiten van hypothecaire leningen of woningverzekeringen. Een exclusieve nieuwigheid op de woningverzekeringsmarkt is dat de verzekeringstool ook ondersteund wordt door een chatbot. Die kreeg de naam Billy, is beschikbaar in drie talen en helpt gebruikers om de meest geschikte dekking te kiezen die aansluit bij hun noden.

Piet Derriks, Managing Director van Immoweb, legt uit: “Het vastgoedparcours van een koper of huurder stopt niet wanneer ze hun ideale woning hebben gevonden. Om die reden ondersteunen we onze bezoekers sinds twee jaar ook met de hulp van innovatieve en aanvullende diensten. We kijken hiervoor steeds naar de kernbehoeften van onze gebruikers en zijn altijd op zoek naar interessante samenwerkingsverbanden om onze dienstverlening keer op keer naar een hoger niveau te tillen. We sloten onlangs bijvoorbeeld een samenwerking met het netwerk van Immotheker Finotheker-adviseurs om een nog meer gepersonaliseerde begeleiding mogelijk te maken voor hypothecaire leningen. We zullen hun dienstverlening binnenkort toevoegen aan ons online platform."

Ook interessant