Vastgoed

Baloise Insurance investeert ruim miljoen in digitaal verhuurproces van Rentio

Baloise Insurance investeert ruim miljoen in digitaal verhuurproces van Rentio
Baloise Insurance investeert 1,3 miljoen euro in Rentio, een innovatieve Vlaamse start-up van de oprichters achter de immosite Zimmo. Het bedrijf digitaliseert, centraliseert en automatiseert alles wat bij het verhuurproces komt kijken. Immokantoren, verhuurders en huurders sluiten via een onlineplatform of app vlot contracten af, volgen betalingen op, delen documenten en regelen praktische huurproblemen zoals een defecte radiator of een nazicht van de ketel. Rentio is al de derde start-up uit de vastgoedsector waarin Baloise Insurance dit jaar participeert.

Baloise Insurance timmert verder aan zijn weg in de vastgoedsector. De verzekeraar investeerde in 2020 bijna drie miljoen euro in start-ups uit de sector. Begin dit jaar nam het een participatie in Keypoint en zijn digitale assistent voor syndici. In juni volgde een participatie in ImmoPass, een innovatieve Waalse start-up die een technische controle voor vastgoed ontwikkelde.

'De recente investering in Rentio past perfect in de strategie van Baloise Insurance om een ecosysteem uit te bouwen van innovatieve partners die alles wat bij vastgoed komt kijken simpeler en digitaler maken. Als verzekeraar zien we onze rol ruimer dan enkel schade vergoeden. We willen inspelen op nieuwe noden in de maatschappij. Daarom blijven we investeren in immostart-ups. Door bovendien te investeren in die nieuwe digitale markten blijven we niet alleen ons marktaandeel verdedigen, maar kunnen we ook via ons distributiemodel van onafhankelijke makelaars extra diensten aanbieden. Rentio helpt hen huurders en verhuurders te ontzorgen.'

Noël Pauwels, Gedelegeerd Bestuurder Baloise Insurance


Extra vastgoedexpertise via oprichters Zimmo

Op dit moment zijn er in ons land zo’n miljoen huurwoningen waarvoor meer dan 2,5 miljoen huurders en verhuurders elkaar treffen. Voor slechts zo’n 2.500 verhuurders is het hun professionele bezigheid. Rentio laat elke verhuur van een pand vlot verlopen. De oprichters van de Mechelse start-up Rentio zijn dan ook niet aan hun proefstuk toe. Zowel Peter Beullens als Jeroen Stalmans en Stijn Roels, beiden oprichters van de immowebsite Zimmo, weten perfect hoe de vastgoedsector in elkaar zit en wat de noden zijn.

'Met Rentio realiseren vastgoedkantoren, verhuurders en huurders niet alleen heel wat tijdwinst. Het hele verhuurproces verloopt ook slimmer, veiliger en gebruiksvriendelijker. Er komt immers heel wat kijken bij een verhuring: huurcontract, waarborg, plaatsbeschrijving, betalingen, verzekeringen, nutsvoorzieningen, onderhoud, indexatie, … Het zijn allemaal stappen waar Rentio via een platform kan ontzorgen. Met Baloise Insurance halen we een sterke partner aan boord om onze service verder uit te bouwen. Dit gaat verder dan verzekeringen, want het ecosysteem dat zij al hebben uitgebouwd, biedt ongetwijfeld mogelijkheden om nog andere juiste partners te vinden.'

Jeroen Stalmans, co-founder Rentio


Baloise Insurance investeert ruim miljoen in digitaal verhuurproces van start-up Rentio

Verhuurproces volledig digitaal

Dat er bij een verhuurproces veel administratie komt kijken, is duidelijk. Volgens Rentio kan huren, verhuren én het beheren van vastgoed ook simpel en digitaal. Hun app of onlineplatform ontzorgt zowel huurders, verhuurders als vastgoedprofessionals. Zij hebben alle info over hun pand(en) en huurders binnen handbereik. Opvolgen van maandelijkse of eenmalige betalingen zoals de huurwaarborg, indexatie, mobiele communicatie via chat, taakbeheer, documenten delen of een melding bij problemen: het kan allemaal digitaal op het platform. De (ver)huurder kan met andere woorden zorgeloos (ver)huren en hoeft geen tientallen mails of papieren documenten meer te verzamelen.

Huurders kunnen eenvoudig documenten delen en communiceren met de eigenaar via een geïntegreerde chatfunctie of hun huurkost via de app opvolgen en betalen. Baloise Insurance zal via haar makelaars ook vlot verzekeringen zoals de verplichte huurdersaansprakelijkheidsverzekering aanbieden.

Rentio en Baloise Insurance concretiseren samen verder hoe de toekomstige uitbreiding van het platform en de onderliggende services het aanbod van de onafhankelijke makelaar kan versterken.

Ook interessant