Bedrijfsnieuws

GrainPlastics en Pipelife bundelen krachten na overname

GrainPlastics en Pipelife bundelen krachten na overname
Begin mei is producent van kunststof leidingsystemen GrainPlastics B.V. overgenomen door Wienerberger. Deze strategische stap versterkt zowel de positie van Wienerberger als van Wienerberger-dochter Pipelife en GrainPlastics. De overname biedt klanten een nog sterkere propositie op het gebied van water- en energiebeheer, dankzij gebundelde expertise en een uitgebreider portfolio met meer capaciteit.

GrainPlastics is gespecialiseerd in de productie van drainagesystemen, kabelbescherming voor agrarische, industriële en infrastructurele toepassingen en leidingen voor gas- en watertransport. Met productielocaties in Leeuwarden en Hoogeveen bedient het bedrijf een breed scala aan klanten. De samenvoeging van GrainPlastics en Pipelife biedt nieuwe mogelijkheden voor groei en innovatie. Samen kunnen zij de markt nog beter ondersteunen bij duurzaam waterbeheer en de realisatie van het elektriciteitsnetwerk in Nederland. GrainPlastics was onderdeel van de Vermeulen Groep.

GrainPlastics en Pipelife bundelen krachten na overname

Duurzaamheidsambitie

Deze overname zal ook leiden tot een aanzienlijke toename van het gebruik van gerecyclede materialen. De sterkere propositie van GrainPlastics en Pipelife stelt Wienerberger in staat haar expertise te vergroten en groeiplannen te realiseren. Dat versterkt de inzet voor een duurzame samenleving en is geheel in lijn met de visie, groei- en duurzaamheidsambities van Wienerberger. Omdat de bedrijven een eigen identiteit en werkwijze hebben waar klanten veel waarde aan hechten, blijven zij vooralsnog naast elkaar opereren.

GrainPlastics en Pipelife bundelen krachten na overname
V.l.n.r.: Stephan Vermeulen (managing director Vermeulen Groep, verkopende partij), Jos van Steijn (algemeen directeur GrainPlastics,) Aart Jan van der Meijden (algemeen directeur Pipelife Nederland).

Ook interessant


Build for Life