Bedrijfsnieuws

Group Jansen neemt expert gebouwenautomatisering Sumi over

Group Jansen neemt expert gebouwenautomatisering Sumi over
Vanaf vandaag maakt het West-Vlaamse Sumi deel uit van Group Jansen. Als geïntegreerde bouwgroep kiest Group Jansen al jaren voor een strategie waarbij diversifiëren, innoveren, industrialiseren en niches verkennen centraal staan. Sumi Smart & Connected Buildings uit Kortrijk-Heule is de nummer één in België als onafhankelijk partner inzake gebouwenautomatisering voor grote gebouwenbeheerders en hun contractors met klanten zoals Delhaize, Volvo Cars, Decathlon, Barry Callebaut, NMBS... “De bouwwereld staat voor een belangrijke transformatie. Met de overname van Sumi overstijgen we onze eigen comfortzone”, vertelt CEO Nadia Jansen. “We voegen extra kracht op het vlak van automatisering toe aan onze vaste waardes, waaronder onze projectenbedrijven, onze eigen duurzame producten en ons serviceluik. Deze nieuwe samenwerking past perfect bij onze visie om ook in de toekomst stuk voor stuk places to be te realiseren. Ruimtes waar elke gebruiker optimaal functioneert, leeft, herstelt en geniet. Daarnaast is het aanbod van Sumi an sich nog een extra commerciële troef voor onze bouwgroep.”

Data voor meer duurzaamheid en efficiëntie

“Building Automation gaat over het automatiseren, het aansturen, het controleren en het optimaliseren van de aanwezige technieken in een gebouw zoals elektriciteit, verlichting, zonnewering, poorten, HVAC, toegangscontrole, beveiliging... Bij Sumi gaan we als één van de belangrijkste onafhankelijke co-integratoren in België nog een stap verder”, zegt Stef Vande Meulebroucke (CEO Sumi). “Noem het gerust next level smart buildings. Binnen onze systemen organiseren we alle data in een bovenliggend beveiligd platform. We zorgen voor een vlot beheer van deze gegevens en koppelen het aan andere data zoals bijvoorbeeld beweging en/of bezetting van een ruimte. Op die manier boekt een eigenaar of gebruiker van een gebouw een significante vooruitgang op bijvoorbeeld energiebesparing en -opslag. Ook een efficiënter onderhoud, het technisch ontzorgen van niet-technisch personeel en de user en customer experience krijgen een stevige boost.”

De bouwsector innoveren en industrialiseren met top-notch interne kennis

“Vanuit eerdere samenwerkingen kennen we de sterktes van Sumi. Hun doorgedreven expertise, efficiëntie, no-nonsense aanpak en out-of-the-box-denken, steken er torenhoog bovenuit. Ook hun locatie is een interessante surplus. Dankzij onze nieuwe West-Vlaamse connectie verstevigen we onze positie geografisch nog meer”, vult Nadia Jansen aan.

“De appreciatie is wederzijds. Onze beide bedrijven smaken creatieve concepten, een unieke efficiëntie en industriële aanpak. Daarnaast voelen we ons thuis in hun bedrijfscultuur waar het menselijke zo belangrijk is,” zegt Stef Vande Meulebroucke (CEO Sumi).

Group Jansen neemt expert gebouwenautomatisering Sumi over
“Met deze nieuwe samenwerking zetten we voluit in op het innoveren en verduurzamen van onze projecten, het empoweren van onze eigen medewerkers en het optimaal servicen van onze klanten,” aldus Nadia Jansen. “Samen met Sumi zijn we klaar voor de toekomst!” ​

Ook interessant


Build for Life