Bedrijfsnieuws

Carrier rondt overname van Viessmann Climate Solutions af

Carrier rondt overname van Viessmann Climate Solutions af
Carrier Global Corporation (NYSE: CARR) heeft aangekondigd dat de overname van Viessmann Climate Solutions van de Viessmann Group is afgerond. De transactie markeert opnieuw een belangrijke stap voorwaarts in de transformatie van Carriers portfolio en versterkt de wereldwijde leidende positie van het bedrijf op het gebied van intelligente klimaat- en energieoplossingen.

De combinatie voegt een vooraanstaand merk met een gedifferentieerd direct-to-installateur kanaalmodel en een belangrijke toonaangevende leverancier van zeer efficiënte en hernieuwbare klimaatoplossingen met een meer dan 100 jaar lange staat van dienst op het gebied van innovatie en duurzaamheid toe aan het bestaande portfolio van Carrier. De zeer getalenteerde 12.000 teamleden van Viessmann Climate Solutions versterken Carriers positie als wereldwijd toonaangevende HVAC-leverancier en positioneren Carrier nu in het snelgroeiende segment Residential and Light Commercial (RLC) in Europa. Thomas Heim, die eerder aan het hoofd stond van Viessmann Climate Solutions, zal leiding geven aan Carrier RLC HVAC in Europa, het Midden-Oosten en Afrika, waaronder Viessmann Climate Solutions en Carriers RLC-activiteiten in de regio, waaronder Riello, vallen.

"De combinatie met Viessmann Climate Solutions creëert het meest uitgebreide en gedifferentieerde aanbod van duurzame klimaattechnologieën en -diensten in de industrie van vandaag", zegt David Gitlin, voorzitter en CEO van Carrier. "De transactie, samen met de geplande uitstap uit onze Fire & Security en Commercial Refrigeration activiteiten, zal Carrier's business transformeren in een hoger groeibedrijf met een duidelijke focus en mandaat op wereldwijd leiderschap in intelligente klimaat- en energieoplossingen."


Met onmiddellijke ingang treedt Max Viessmann, CEO van Viessmann Group, toe tot de Raad van Bestuur van Carrier. "Ik kijk ernaar uit om nauw samen te werken met Dave en zijn leiderschapsteam, evenals met mijn medebestuurders, om een toekomstbestendige, echt wereldwijde klimaatkampioen op te bouwen", aldus Viessmann. "Ik kan niet enthousiaster zijn over deze combinatie, die de perfecte basis legt om groeikansen te benutten en de impact voor toekomstige generaties te maximaliseren."


Met de toevoeging van Viessmann Climate Solutions positioneert Carrier zich als een digitale, schaalbare, end-to-end leverancier van duurzame klimaat- en energieoplossingen die voorziet in alle behoeften op het gebied van verwarming, koeling, hernieuwbare energie, zon-PV, batterijopslag en energiebeheer voor thuis.

Ook interessant


Build for Life