Bedrijfsnieuws

Trevi neemt Honesty over en is na Brussel nu ook marktleider in Wallonië

Trevi neemt Honesty over en is  na Brussel nu ook marktleider in Wallonië
Het kantoor van Honesty in Marche-en-Famenne
Residentieel vastgoedspecialist Trevi zet zijn groei verder met de overname van acht Honesty-vastgoedkantoren in de provincies Luik, Luxemburg en Namen. Ook de 42 Honesty-medewerkers gaan over naar Trevi. Daarmee telt het Trevi-netwerk zo’n 200 medewerkers. De vastgoedkantoren werken verder onder hun bestaande merknaam Honesty. Er verandert helemaal niets voor de klanten.

Trevi neemt alle acht Honesty-kantoren over: 1 in Boncelles (in de provincie Luik), en 7 in de Ardennen (6 in de provincie Luxemburg en 1 in de provincie Namen). In 2023 behaalden de overgenomen vastgoedkantoren samen een omzet van meer dan 4 miljoen euro. De vastgoedkantoren bevinden zich meer bepaald in: Aarlen, Bertrix, La Roche-en-Ardenne, Libramont, Luik, Marche-en-Famenne, Rochefort en Virton. Het overnamebedrag werd niet bekend gemaakt.

Met in totaal 24 grote vastgoedkantoren, is Trevi qua zakencijfer nu ook uitgesproken marktleider in Wallonië. In Brussel was Trevi al marktleider. De locaties van de overgenomen kantoren zijn complementair bij de huidige locaties van het Trevi-netwerk.

Alle overgenomen kantoren zetten hun activiteiten zoals vanouds verder. Ook de oprichter en algemeen directeur Ludovic Guiot blijft actief. De naam en het uitzicht van de kantoren blijft. Er verandert dus niets voor de klanten.

‘Ik geef mijn vastgoedbedrijf door aan Trevi, omdat ik een oplossing wenste voor de lange termijn’, aldus Ludovic Guiot, oprichter en algemeen directeur van Honesty. ‘Ik koos daarbij voor Trevi omdat onze waarden bijna identiek zijn. Dat is voor mij ook echt het allerbelangrijkste, voor mijn bedrijf en mijn medewerkers. En ook voor mezelf, want ik wil graag actief blijven binnen het bedrijf dat ik oprichtte.’


Acht nieuwe vastgoedkantoren in Luik, Luxemburg & Namen

Kim Ruysen, managing director van Trevi:

‘Nabijheid is een cruciale beslissingsfactor in de keuze voor een vastgoedagentschap. De dichtheid van ons netwerk in Wallonië betekent concreet ook dat onze expertise in de lokale vastgoedmarkt verder groeit. Eigenaars die willen verkopen of verhuren kunnen we concreet preciezer adviseren over de juiste verkoop- of verhuurprijs. Voor particulieren die op zoek zijn naar een pand, als woning of investering, hebben we een nog ruimer aanbod. Ook voor hen is het juiste advies natuurlijk heel belangrijk. Bovendien is Honesty marktleider in de verkoop van nieuwbouw in Wallonië. Wij zijn zeer tevreden met deze overname!’‘Het belangrijkste element in dit soort van transacties is een culturele en professionele fit op gebied van waarden en ambities. Ludovic Guiot heeft een mooi bedrijf uitgebouwd met een uitstekende reputatie. We zijn heel blij dat hij en zijn team ons komen versterken. Alle overgenomen kantoren zijn vanaf dag 1 operationeel en hebben een cliënteel. We krijgen er in één klap 42 kwalitatieve medewerkers bij, die een connectie hebben met een sterk merk’, besluit Ruysen.


De transactie

TREVI WALLONIE srl neemt concreet de aandelen over van de Honesty Exploitation srl, en betaalt deze in cash uit de reserves.

De Honesty-locaties

De overgenomen vastgoedkantoren bevinden zich op de volgende locaties:
  • Aarlen: Route de Bastogne 359, 6700 Aarlen
  • Bertrix: Rue des Corettes 40, 6880 Bertrix
  • La Roche-en-Ardenne: Rue de Chamont 3, 6980 La Roche-en-Ardenne
  • Libramont: Avenue de Bouillon 92, 6800 Libramont
  • Luik: Route du Condroz 72, 4100 Boncelles
  • Marche-en-Famenne: Chaussée de Liège 7, 6900 Marche-en-Famenne
  • Rochefort: Rue de Marche 25, 5580 Rochefort
  • Virton: Place Nestor Outer 12A, 6760 Virton

Ook interessant