Bedrijfsnieuws

Immoweb neemt Realo over

Immoweb neemt Realo over
Immoweb, de grootste online vastgoedsite van België en dochteronderneming van AVIV Group, kondigt vandaag de overname aan van Realo, eveneens een speler op het gebied van Proptech. Deze strategische overname combineert de leidende positie van Immoweb met het sterke vastgoeddata-platform van Realo en biedt zo een completere waardepropositie.

Realo is een scale-up die in 2014 werd opgericht door ondernemers Lorenz Bogaert, Toon Coppens, Nicolas van Eenaeme en Vincent Verlee. Zij richtten samen ook startup studio StarApps op. De specialiteit van Realo ligt in data-analyse en de productie van gedetailleerde schattingsrapporten over eigendommen en buurten.

"Onze gecombineerde vaardigheden stellen ons in staat een uitgebreide database aan te bieden om professionals en particulieren te helpen de best mogelijke beslissingen te nemen op de vastgoedmarkt", zegt Piet Derriks, Managing Director van Immoweb.


Vincent Verlee, gedelegeerd bestuurder van Realo, is al even enthousiast: "De krachten bundelen met Immoweb biedt Realo de kans om zich verder te positioneren als dé referentie voor vastgoeddata en schattingen in België. Dit is een logische stap die Realo in staat zal stellen zijn slagkracht te vergroten om een breder publiek te bereiken en sneller te groeien."


Hoe zal Realo geïntegreerd worden?

Realo voegt zich bij de portefeuille van AVIV Group. Deze omvat al enkele van de bekendste websites voor vastgoedadvertenties, zoals SeLoger en MeilleursAgents in Frankrijk, Immowelt in Duitsland, Yad2 in Israël en Immoweb in België. Ze tellen samen meer dan 2.000 werknemers.

Immoweb zal voorlopig alle Realo- en Immoweb-klanten blijven bedienen met hun gebruikelijke producten en diensten. Naar de toekomst toe voorziet het bedrijf de creatie van nieuwe producten. Zo toont Immoweb een voortdurende toewijding om koploper van innovatie in de vastgoedsector te blijven. Belanghebbenden zullen op de hoogte worden gehouden van de vooruitgang.

Ook interessant