Vastgoed

Immoweb lanceert de Prospectiemap

Immoweb lanceert de Prospectiemap
Immoweb lanceert de Prospectiemap, een online tool die in kaart brengt in welk gebied gebruikers recent een schatting uitvoerden. Dankzij de heat map die ontstaat, kunnen makelaars gerichter en sneller prospecteren. “Met de Prospectiemap zorgen we dat vastgoedtransacties sneller en vlotter verlopen”, zegt Piet Derriks, Managing Director van Immoweb.

De Prospectiemap is een kaart die gebieden weergeeft waarin de voorbije 7, 15 en 30 dagen een schatting werd uitgevoerd. Op een kaart wordt een zone weergegeven waardoor er een heat map ontstaat van mogelijke verkoopopportuniteiten.
De makelaar, en maximum 5 andere makelaars, ziet in realtime de zones uit een regio waar particulieren (verkopers, potentiële verkopers of toekomstige kopers) een schatting uitvoerden voor een woning. De tool geeft geen exacte adressen weer.

Immoweb lanceert de Prospectiemap
De Prospectiemap is een online tool die in kaart brengt in welk gebied gebruikers recent een schatting uitvoerden.

Efficiënt, kort op de bal en meer motivatie

De Prospectiemap zorgt dat makelaars efficiënter kunnen werken. Ze kunnen gericht prospecteren op het terrein en prospectieacties gemakkelijk beheren en opvolgen. Hiermee winnen zij tijd en geld.

Dankzij de tool kan de makelaar ook korter op de bal spelen en is de kans groter dat hij of zij zich als eerste aanbiedt bij woningen waarvan nog maar net een schatting gedaan werd.

Tot slot vergroot de Prospectiemap de motivatie van hun medewerkers: met de tool op zak weten ze waar ze eerst naartoe moeten om hun kansen op succes te verhogen.

Immoweb lanceert de Prospectiemap
De Prospectiemap is een online tool die in kaart brengt in welk gebied gebruikers recent een schatting uitvoerden.

“Vastgoedtransacties sneller en vlotter laten verlopen”

“Bij Immoweb willen we de vastgoedmarkt mee maken én groter maken. We gaan dus altijd op zoek naar manieren om de aankoop en verkoop van vastgoed gemakkelijker te maken”, zegt Piet Derriks, Managing Director van Immoweb. “Met de Prospectiemap zorgen we er nu voor dat vastgoedmakelaars snel contact kunnen leggen met potentiële verkopers. Op die manier maken wij die zware taak van de makelaar lichter. En zo gaan we samen voor meer professionalisering van de vastgoedmarkt.”


De nieuwe tool toont dat Immoweb voortdurend investeert in haar kernopdracht: zoeken naar manieren om vastgoedtransacties sneller en vlotter te laten verlopen. “Elke interactie met een klant moet een volgende klantervaring verbeteren. De prospectiemap gebruikt real time data, en dat maakt het enorm relevant voor de makelaars”, besluit Piet Derriks.

Ook interessant