Vastgoed

Nieuwe software voor vastgoedbedrijven

Nieuwe software voor vastgoedbedrijven
Foto: starringjane.com
Projectontwikkelaars en vastgoedmakelaars kunnen met de digitale applicatie “Marilyn” hun projecten vanuit een centraal platform beheren en publiceren: zowel op hun eigen website(s) als op de bekende immosites. Het zorgt voor veel tijdswinst en een serieuze foutenverlaging in de publicaties. De app werd ontwikkeld door digital agency Starring Jane, een Gentse onderneming gespecialiseerd in digitale ontwikkelingen voor de bouwsector.

Ontstaan in samenwerking met “den bouw”

Starring Jane werkte al digitale oplossingen uit voor enkele grote spelers uit de bouwsector. Denk maar aan Van Laere, BAM Interbuild, Ploegsteert Groep, B2Ai en projectontwikkelaars als Vastgoedgroep Degroote en Cores Development, om er maar enkele te noemen.

“Door onze nauwe samenwerking met bedrijven uit het volledige vastgoed-spectrum (van projectontwikkelaars tot aannemers en makelaars) houden we voeling met wat er leeft in de sector. Als partner gaan we constant de dialoog aan zodat wij digitale toepassingen kunnen uitwerken die de bedrijfsstrategie ondersteunen en echt een verschil maken voor de ondernemingen.” aldus Jan Boudrez, digitaal strateeg en specialist bouwsector bij Starring Jane.


Het is ook op die manier dat Marilyn tot stand kwam.

“We merkten dat de publicatie van bouwprojecten op de eigen website en de immosites vaak nog manueel gebeurt. Concreet betekent dit veel copy-paste werk. Niet de meest motiverende job dus. Er kruipt bovendien veel tijd in en de kans op fouten is reëel.”


Het is onder andere vanuit deze insteek dat Starring Jane aan de slag ging met een online platform voor het beheren en publiceren van vastgoedprojecten. En met Marilyn, zoals deze toepassing werd gedoopt, kan dit heel eenvoudig. De gegevens van de projecten (loten, units, appartementen en/of panden) worden dus vanuit Marilyn gepubliceerd naar zowel de eigen website (ongeacht het websiteplatform), de bekendste immosites zoals Immoweb, Zimmo en VLAN, als naar investeringswebsite Investr.

Marilyn integreert volledig met het bestaande CRM of ERP van een onderneming

Platformen om in één beweging een project te publiceren op de immosites bestaan al langer dan vandaag. Maar de koppeling met de eigen website is vaak een uitdaging, iets wat bij Marilyn standaard wordt voorzien. Marilyn kan stand-alone worden gebruikt of probleemloos worden geïntegreerd met het ERP of CRM waarmee een onderneming al werkt. Vooral (middel)grote vastgoedondernemingen zijn hiermee gebaat. Bovendien kunnen de projecten worden verrijkt met alle gegevens die een koper kunnen overtuigen: onder andere afbeeldingen en video’s worden in Marilyn centraal bewaard en van daaruit gepusht naar de externe websites die ermee gekoppeld zijn. Alles moet slechts één keer worden ingegeven en dat betekent een ongelooflijke tijdswinst.

Marilyn werkt in twee richtingen: het stuurt projectgegevens door én centraliseert info van leads

Marilyn , Nieuwe software voor vastgoedbedrijven

Projectinfo gaat van Marilyn naar externe websites

Marilyn communiceert dus met externe websites, maar kan ook projectgegevens ophalen uit een CRM of ERP. Deze projecten worden dan aangevuld met extra data in Marilyn zelf. Al deze gegevens worden vervolgens doorgestuurd naar projectenen/ of immosites.

Gegevens van mogelijke kopers of huurders van immosites opvolgen in Marilyn of in het CRM

De verbinding werkt in twee richtingen. Neemt iemand contact op via een formulier op de eigen site of op een externe immosite, dan stroomt deze info door naar Marilyn. Dat geeft een volledig en duidelijk overzicht van alle leads voor een bepaalde woning, appartement of bouwgrond, vanuit verschillende publicaties mooi gecentraliseerd. Op die manier is het niet langer nodig deze informatie apart te verzamelen en bij te houden en dat zorgt voor een boost in de sales. Het kan zelfs geregeld worden dat de leads automatisch worden opgeslagen in het CRM.

Beschikbaar in drie levels

Marilyn wordt aangeboden in een Standard, Medium en Advanced versie, telkens met meer rechten en aan een aangepast maandelijks tarief. Meer informatie kan gevonden worden op de website van Starring Jane.

Ook interessant