Wedstrijden en awards

Doe mee aan de architectenwedstrijd 'natuurinclusief bouwen'

Doe mee aan de architectenwedstrijd 'natuurinclusief bouwen'
De uitdagingen waarmee de bouwsector vandaag geconfronteerd wordt, vragen om innovatieve oplossingen die duurzaamheid en circulariteit ondersteunen. Ook Wienerberger neemt een breed scala aan initiatieven om hierop een antwoord te bieden. Een van de kernpijlers binnen dit duurzaamheidsbeleid is biodiversiteit. In dit kader rolt Wienerberger op al haar sites een ambitieus biodiversiteitsactieplan uit.

Daarnaast ondersteunt men actief natuurinclusief bouwen, waarbij ze de natuur een integraal onderdeel maken van het bouwproces. Het gaat hierbij niet alleen om het implementeren van groene elementen in gebouwen, maar ook om het creëren van een leefomgeving voor diverse planten en dieren, zoals vogels, vleermuizen en bijen.

Er bestaan tools om dit te verwezenlijken, zoals vleermuiskasten en -pannen, egelkasten, vogelneststenen en -pannen, insecten- en bijenstenen, die de natuur een vaste plaats geven bij het klimaatbestendig maken van gebouwen. Ze zijn ontworpen met de hulp van gespecialiseerde ecologische adviseurs om duurzame en discrete leefgebieden te bieden voor deze dieren. Dit verhoogt de biodiversiteitswaarde van het project en vormt een aanvulling op het milieuvriendelijke ontwerp van gebouwen. De eco-habitat producten zijn ontworpen om naadloos te integreren in de gevel of dak van het gebouw. Ze kunnen tijdens de bouwfase gemonteerd of geïntegreerd worden in bestaande gebouwen.

Doe mee aan de architectenwedstrijd natuurinclusief bouwen

Architectenwedstrijd: maak kans op 5 eco-habitat producten op maat van uw ontwerp

Werkt u momenteel aan een project of start u binnenkort een project op met de nodige aandacht voor natuurinclusief bouwen, neem dan deel aan de wedstrijd t.e.m. 31 augustus 2024. Laat Wienerberger weten aan welk project u werkt en maak kans op de prijs van 5 op maat gemaakte eco-habitatproducten, specifiek ontworpen voor uw project.

Ontdek hier meer over de wedstrijd

Ook interessant