Gezocht: vastgoedtalenten voor job bij grootste vastgoedmakelaar van Antwerpen

  BE   2 augustus 2021 Bron: Bereal
Gezocht: vastgoedtalenten voor job bij grootste vastgoedmakelaar van Antwerpen
Een vacature uitschrijven, de beste sollicitanten selecteren en dan een contract tekenen? Vergeet het maar. Vandaag vinden veel bedrijven amper nog de juiste werknemers op de klassieke manier. Om zich te onderscheiden in de ‘war for talent’ kiezen veel ondernemers daarom steeds vaker voor originele alternatieven. Zo organiseert Antwerpens grootste vastgoedmakelaar Heylen Vastgoed nu zelfs een heus ‘bootcamp’ waarbij 10 tot 15 kandidaten gedurende drie weken getraind worden door tal van interne en externe experten. En op het einde van hun betaalde opleiding wacht hen een mooi contract.

Hoe vaak krijg je als schoolverlater of carrièreswitcher de kans om een betaalde spoedcursus te volgen bij één van de grootste vastgoedmakelaars van Antwerpen? Het antwoord is: zelden of nooit. Heylen Vastgoed – één van de snelst groeiende vastgoedmakelaars van Vlaanderen – komt daarom met een origineel initiatief. Schoolverlaters, pas afgestudeerden, mensen op zoek naar een carrièreswitch of simpelweg mensen die de bruisende wereld van het vastgoed willen leren kennen en de juiste vooropleiding hebben, krijgen de kans om gedurende drie weken een exclusief bootcamp te volgen.

“De bootcamp is niet gewoon stage lopen. De kandidaten die geselecteerd worden, worden drie weken lang van kop tot teen ondergedompeld in de vastgoedwereld. Ze krijgen les van onze beste makelaars, juridische experten, salesmanager en zelfs notarissen. Ze leren alle ins en outs van de vastgoedwereld van de besten en dat aan een sneltempo. En op het einde kunnen ze meteen bij ons beginnen werken.”

Johan Heylen, zaakvoerder Heylen Vastgoed

Het bootcamp wordt georganiseerd in het kader van de bestaande Heylen Vastgoed Academy en de bedoeling is alvast om er een jaarlijks kamp van te maken.

War for talent

Het initiatief komt er niet toevallig: in vastgoedland woedt dezer dagen een heuse ‘war for talent’. Huizen en appartementen worden bij de vleet verkocht, panden staan steeds minder lang te koop en de prijzen schieten de hoogte in. Met als gevolg: een pak werk voor en achter de schermen. Ook bij Heylen Vastgoed - met bijna 2.000 panden in portefeuille en meer dan 120 medewerkers de grootste vastgoedmakelaar van Antwerpen - zijn ze om die reden naarstig op zoek naar nieuwe medewerkers.

“We horen, zien en voelen elke dag dat de huizenmarkt boomt als nooit tevoren. Wij hebben zelf het afgelopen jaar 3 nieuwe kantoren geopend en er zitten er nog in de pijplijn. De bedoeling van ons initiatief is dan ook om zowel jonge talenten áls mensen met een hart voor de huizenmarkt aan te trekken en hen meteen een job te geven. Tegelijkertijd is het voor ons een manier om te tonen dat we een dynamisch bedrijf zijn waar we elke dag met passie het gaspedaal induwen.”

Carolien Bluys, HR manager Heylen Vastgoed

Selectie

Heylen Vastgoed telt momenteel verschillende vastgoedkantoren verspreid over Antwerpen en het Waasland en is van plan om de komende jaren verder te blijven groeien in heel Vlaanderen. Iedereen kan zich gratis aanmelden voor het bootcamp maar moet eerst een selectie doorstaan alvorens ze aan de betaalde spoedcursus kunnen starten.

Het bootcamp vindt plaats in september en wie zich kandidaat wil stellen, kan zich inschrijven op www.heylenvastgoedbootcamp.be.

Lees ook:


  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • bouwinfo