Nieuwbouw

Gevraagd: Innovatieve concepten, geboden: € 75.000,-

Met een prijsvraag en €75.000 voor doorontwikkeling doen Energiesprong en Netwerk Conceptueel Bouwen een beroep op de markt om integrale concepten voor bouwen of renoveren met hoge energieambitie te presenteren. Energieneutraal binnen handbereik.
Energiesprong|SEV en het Netwerk Conceptueel Bouwen introduceren de prijs De Voorsprong dit jaar voor het eerst. Drie jaar lang is er €75.000,- per jaar voor verdere ontwikkeling van concepten. Gezocht wordt naar partijen in de bouw die gezamenlijk opereren met gedeelde afspraken om een concept op de markt aan te bieden dat voor bestaande woningbouw minimaal 45% energiereductie oplevert en voor nieuwbouw energieneutraal is. Er worden ondersteuningsprijzen toegekend aan concepten voor nieuwbouw en voor renovatie. Zowel al gerealiseerde projecten als ook oplossingen die nog in de planfase zitten, maken kans op een prijs.

De manifestatie De Voorsprong op 24 november waar opdrachtgevers in één keer op de hoogte zijn van deze nieuwste ontwikkeling, biedt een overzicht van de meest kansrijke innovatieve bouwconcepten van dit moment. Slimme coalities zullen zich presenteren en strijden om de kans hun concept verder te ontwikkelen. Tijdens deze manifestatie debatteert de jury over de waarde van het concept van de genomineerden. De jury met ondermeer Prof. Dr. Sandra Schruijer (ketensamenwerking) en Prof. Dr. Ir . Anke van Hal (duurzaamheid en energie) wordt geleid door voorzitter Ir. Pieter Huijbregts, deskundig op het gebied van conceptueel bouwen.

De deadline voor inzending is 24 oktober 2011. Aanmelden is mogelijk via de website van Energiesprong: energiesprong.nl/experimentoproepen/prijsvraag-de-voorsprong

Energiesprong is een programma van de Stuurgroep Experimenten Volkshuisvesting, de Rotterdamse organisatie die bijna 30 jaar ervaring heeft met innovaties in de wereld van bouwen en wonen. Het programma met een looptijd van 2010 tot 2014 wordt uitgevoerd in opdracht van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties/WWI, met als doel marktcondities te creëren voor een energieneutrale gebouwde omgeving.