Gespot in Milaan! Nieuwe trend: marmerimitatie

11 mei 2015 Bron: King George
Gespot in Milaan! Nieuwe trend: marmerimitatie
Twee jaar geleden deed marmer zijn (her)intrede in ons interieur, als accessoire, als vloer- of wandbekleding of gewoon als keukenblad. Ook op de hoogmis van het design in Milaan zag je opvallend veel marmer opduiken. Eťn probleem: het is een kostbaar materiaal. Quick-Step biedt een elegante oplossing met zijn laminaatvloeren afgewerkt met marmerprint. Het laminaat 'Marmer Carrara' is verkrijgbaar in grote vierkante tegels en geeft hetzelfde gevoel van klasse en stijl als echt marmer, maar biedt de extra voordelen van een laminaatvloer. In tegenstelling tot marmer kan laminaat tegen een stootje: het is kras-, spat- en stootbestendig en eenvoudig te onderhouden. Bovendien is laminaat veel sneller en eenvoudiger te plaatsen dankzij het Uniclic-systeem, zodat het installeren van je vloer kinderspel wordt.

Combineren met marmer

Aangezien carrara-marmer een vrij rustige uitstraling en een neutrale kleur heeft, past het in verschillende types interieur. Voor een tijdloze stijl combineer je marmer met natuurlijke elementen zoals houten balken of een dierenvacht op de sofa. Je kunt een marmeren vloer ook gebruiken in combinatie met witte of zwarte elementen en weinig kleur om een strak en eigentijds interieur te creŽren. Vind je marmer nog iets te kil en koel, combineer dan met koper. Als trendy eyecatcher geeft koper namelijk een warme toets aan zowel een klassiek als modern interieur. Maar less is more: ťťn koperen schaal, ťťn koperen lamp of een paar kleine koperen objecten, meer hoeft dat niet te zijn.

Geen fan van marmer? Niet getreurd!

Naast de tegels met marmerlook heeft Quick-Step nog ander laminaatvloeren met een dessin van natuursteen zodat iedereen zijn droomvloer kan waarmaken. Met de beige laminaattegels 'Tivoli Travertin', de sensatie onder de tegels, breng je de sfeer van de Middellandse Zee in jouw huis. Hou je meer van de look van luxueuze leisteen, dan kies je binnen de collectie Exquisa voor de kleuren zwart, Galaxy-zwart of donkergrijs. Laminaatvloeren brengen de natuursteen op een realistische manier tot leven, voelen zachter aan en zijn minder gevoelig voor vloeistoffen en krassen dan natuursteen zelf.

Nieuwe trend: marmerimitatie - Quick-Step Exquisa
Quick-Step Exquisa, 'Leisteen Donker', 'Leisteen Zwart', 'Leisteen Zwart Galaxy' en 'Tivoli Travertin'. Laminaattegels van 1223 mm x 408 m x 8 mm. Ä 27,45 per vierkante meter (btw inbegrepen).

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Easykit
  • bouwinfo