Marmer in je huis

9 februari 2015 Bron: Bouw & Wonen
Vroeger werd veel marmer gebruikt in interieurs. Vooral in de rijkere interieurs bij de adel en koninklijke woningen. Marmer was een duur materiaal en dus niet voor iedereen betaalbaar. En nu is marmer helemaal terug. Voor de fans opvallend en duidelijk zichtbaar bijvoorbeeld in de keuken, maar ook minder opvallend in leuke accessoires voor de woonkamer of slaapkamer.

Wat is marmer?

Marmer is een gesteente dat bestaat uit puur calciumcarbonaat. Het is kalksteen dat onder de grond onder invloed van druk en temperatuur gemetamorfoseerd is tot zijn uiteindelijke vorm en uitstraling. De druk die nodig is om het kalksteen te veranderen is zo hoog, dat er eigenlijk nooit fossielen gevonden worden in marmer. Het is een heel hard materiaal wat door de uitstraling in vroeger tijden zeer geliefd was bij beeldhouwers.

Marmer in je interieur

Zoals met alle stijlen en gewoontes komen ze na verloop van tijd weer terug. Zo ook met marmer, het is bezig met een ware revival. Marmerplaten kun je laten verwerken als werkblad in je keuken. Leuke meubels met marmer vind je nog weleens in antiekzaakjes. Zo doet een salontafel met een blad van marmer het weer erg goed in je interieur. En wil je de bovenverdieping ook in stijl, dan kun je nog kiezen voor een dekbedovertrek of douchegordijn met marmermotief.


Lees ook:


  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • bouwinfo