Interieur

Interieurtrends voor herfst en winter 2015/2016

Interieurtrends voor herfst en winter 2015/2016
Voor de herfst en winter van 2015/2016 zijn er al verschillende trends gesignaleerd op het gebied van wonen en interieur. In deze nieuwe column van Ingrid Versmissen krijgt u een aantal highlights van deze nieuwe trends te zien.

Het Nest gevoel

Grove structuren die geïnspireerd zijn op een nest. Hierbij worden veel vezels en garen gebruikt. De materialen zijn vaak plantaardig maar af en toe worden er dierlijke materialen gebruikt zoals ruwe en ruige wol of zijde.


Bamboe bankje van Ichiro, en lampen van gerecyclede plastic flessen en in Chili gevlochten rieten lampen van Pet Lamps.

Ruw

Hier worden ruige materialen gebruikt zoals wol of bijvoorbeeld tweed stoffen. Je kunt in deze trend veel de invloeden zien van traditionele deken- en pantoffel-ruiten. Kleuren die bij deze trends gesignaleerd worden zijn beige, bruin en roest tinten.

Koskela, discipline, gan rugs
Handgemaakte bush string uit Australie van Koskela. Kurk appel van Lars Beller Fjetland voor Discipline, en kruissteek poef van Charlotte Lancelot voor Gan Rugs.

Tubular

Tubular doet een beetje denken aan een lange cilinder. Dit effect wordt gecreëerd door veel koorden, knopen en materialen die gevlochten zijn. De kleuren die bij deze trend passen zijn grijs en bruin tinten.

Gan Rugs, Burdi
Vloerkleed van gevlochten wollen lont, van Patricia Urquiola voor Gan Rugs. Ook van haar hand, maar dan voor marmer maker Budri, een muurornament met gebeitelde vlecht.

Troetelen

Een zachtere en lievere versie van de trend tubular. Bij deze trend kun je veel fur verwachten, zachte gevlochten materialen en texturen. Er wordt veel volume gecreëerd door het gebruik van stevige stoffen/materialen. De kleuren die bij deze trend gebruikt worden zijn roze- maar ook andere pastelkleuren.

Edra, Ku Me Ko, Danskina
Fun fur sofa van de Campana broertjes voor Edra. Poef van jersey tubes in wording van Ku Me Ko, en geknoopt tapijt 'Lucky' in de kleur 'Piggy' van Danskina.

Kussens

Kussens kunnen op veel manieren worden gebruikt. Bij deze trend veel volume door middel van ondermeer het padded effect en veel opgevulde materialen. Qua materialen en kleuren is hier sprake van een wolkige sfeer. Bij de kleuren moet je denken aan veel lichte tinten zoals bruin, camel en oker.

Studio WM, Christiane Hogner
Stoel met padded zitting van Studio WM, bank opgebouwd uit kussens van Christiane Hogner.

Gewicht

Bij deze trend zijn er vooral zware en grove materialen gebruikt. Bijvoorbeeld opgeblazen staalkabels of betonnen objecten. Ook wordt er hier gebruik gemaakt van illusie. Materialen die zo zijn gemaakt zodat ze zwaar lijken maar eigenlijk lichtgewicht zijn.

Marcel Wanders, Remy Veenhuizen
Gecapitonneerd betonnen bankje van Remy Veenhuizen, carbon balloon stoel van Marcel Wanders.

Ook interessant