Tuin

Geen pottenkijkers in je tuin? Lees hier hoe!

Geen pottenkijkers in je tuin? Lees hier hoe!
Zomers heerlijk zonnen, barbecueën met vrienden of tuinieren in alle rust. Dat klinkt heel fijn en is het natuurlijk ook. Maar toch vervelend als die ene buurman probeert mee te genieten vanuit zijn tuin. Het is daarom erg belangrijk om voldoende privacy te hebben in je achtertuin. Zo kun je ongestoord je gang gaan in je achtertuin, zonder pottenkijkers. Maar hoe zorg je nu voor voldoende privacy in je achtertuin? Daar kom je met het lezen van dit artikel achter.

Een haag als groene oplossing

Je wilt meer groen én meer privacy in je tuin, want nu is het enige groen wat er in je tuin staat een meidoorn. Dan is een haag de perfecte oplossing voor dit probleem. Een mooie volle haag is eigenlijk een groene muur. Je kunt er nauwelijks doorheen kijken en het zorgt voor veel privacy. Een laurier is bijvoorbeeld een geschikte haag hiervoor. Deze blijft ook tijdens de winter mooi dicht, wat voor het hele jaar door voor privacy zorgt. Naast dat het voor veel privacy zorgt, ziet een haag er ook heel mooi uit. Een groene omheining rondom je tuin zorgt ervoor dat je tuin een hele natuurlijke uitstraling krijgt. Wat je wel moet onthouden bij het plaatsen van een haag, is dat je deze moet snoeien. Geen groene vingers? Dan zijn er misschien betere opties.

De oude vertrouwde schutting

Een van de meest populaire opties om voor meer privacy te zorgen is natuurlijk de schutting. In veel achtertuinen in Nederland staat een schutting. Logisch ook, want het is een ideale oplossing om privacy te waarborgen in je tuin. De schutting kun je laten plaatsen in allerlei materialen, soorten, vormen en maten. Je kunt kiezen voor een houten schutting, eentje van baksteen of liever een van hard plastig. Zorg ervoor dat de schutting goed past bij de sfeer in je tuin. Wil je wel een schutting, maar kijk je er liever niet tegenaan? Dan kun je altijd kiezen een klimop tegen de schutting te plaatsen. Na een bepaalde periode zie je de schutting nauwelijks meer en heb je een mooie muur van groen rondom je tuin.

Maak een overkapping

Met alleen een schutting of een haag, is het altijd nog mogelijk dat je last hebt van pottenkijkers in je tuin. Misschien niet vanaf de zijkant, maar wel vanaf bovenaf. Voor een buurman of -vrouw is het nog altijd mogelijk om mee te kijken vanaf de eerste verdieping. Maar wist je dat je ervoor kunt zorgen dat je ook hier tegen bestand bent? Dit kan door een overkapping of veranda te bouwen. Hiermee heb je zowel vanaf de bovenkant als vanaf de zijkanten privacy. Bij het bouwen van een veranda heb je twee opties: of je bouwt de overkapping tegen je huis aan, of je maakt een veranda aan het einde van je tuin. Hiermee creëer je een soort tweede huisje waar je een fijne tuinset of eettafel in kunt plaatsen. Hier kun je in alle rust genieten van je tuin. Daarnaast is een veranda heel gezellig als het slechter weer is. Door bijvoorbeeld een houtkachel te plaatsen, creëer je een knus en gezellig gevoel.

Heb jij last van pottenkijkers? Of wil je wat meer privacy in je tuin? Dan hopen we je op deze manier voldoende tips te hebben gegeven om je tuin af te schermen.

Ook interessant