Tuin

Zo bouw jij de ultieme wintertuin

Zo bouw jij de ultieme wintertuin
De zomer is nu echt voorbij en dat betekent dat we ons moeten gaan klaarmaken voor de winter. We halen de geurkaarsen weer uit de kast, net als de extra verlichting en warme dekentjes. Naast dat veel van deze items gewoon praktisch zijn, is het ook wel heel gezellig en knus! Wil jij nog wat langer van je tuin genieten, maar voel je er weinig voor om in de kou te zitten? Dan is het tijd om jouw wintertuin in elkaar te zetten. Naast dat je deze winterklaar maakt, kun je hem ook best gezellig aankleden. Je hebt hier een aantal dingen voor nodig, welke we graag voor je op een rijtje zetten.

Start met de verlichting

Onderschat de kracht van verlichting niet! Dit kan namelijk ontzettend veel doen voor de sfeer en uitstraling van jouw tuin. Je kunt Kerstverlichting ophangen aan de schutting, je schuur of langs de gevel van je woning. Heb je bijvoorbeeld wat mooie bomen in je tuin staan? Ook hier kun je mooie lampjes in hangen. Kies in dit geval het liefst voor lampjes die energielabel A of B hebben, om te zorgen dat jouw energierekening er niet onder lijdt. Als je het helemaal goed wilt aanpakken dan kun je ook kijken naar verlichting op zonne-energie!

Maak je eigen winterbos

Hoe heerlijk is het om in de winter lekker door het bos te wandelen? Al dat groen is toch zo rustgevend? Dit kun je nabootsen in je eigen tuin, zelfs als jouw tuin niet ontzettend groot is. Kies een paar mooie dennenbomen uit welke je in de tuin kunt planten. Wil je liever een onderhoudsvrije tuin of heb je een overkapping waar je ze graag zou willen hebben? Dan kun je een kunstkerstboom of meerdere kunstbomen aanschaffen en deze hier plaatsen. Zo boots je echt het gevoel van een winterbos na en kun je heerlijk knus in de tuin zitten.

Kies groenblijvende struiken

Niemand wordt echt blij van een dorre bedoeling in de tuin. Waarschijnlijk heb je wat planten staan die hun bladeren verliezen of pas in de lente weer kleurrijk worden. Kies de volgende keer in het tuincentrum eens wat groenblijvende struiken uit, welke je een prominente plek in de tuin geeft. Zo behoud je wat kleur in je tuin en waarschijnlijk vragen deze planten ook nog weinig onderhoud. Zo wordt het geen dorre en dode toestand, maar juist levendig en vol kleur.