Tuinaanleg en onderhoud

Betonhekwerk, wellicht ook iets voor jou

Betonhekwerk, wellicht ook iets voor jou
Als je ooit een bakstenen of stenen muur bent voorbij gewandeld rond een privéwoning, is de kans reëel dat het niet echt baksteen of steen was. Maar een prefab betonnen omheining. Deze schuttingen bieden alle voordelen van een traditioneel hek maar voegen er ook de voordelen aan toe van sterk en duurzaam beton. Lees even verder om meer te weten te komen over dit uitzonderlijke hekwerkproduct en waarom het geschikt voor u zou kunnen zijn.

Een betonhekwerk versus andere omheiningen

Wat onderscheidt een geprefabriceerde beton omheining precies van een muur? Er zijn enkele belangrijke verschillen tussen een betonnen omheining en een muur. Deze verschillen onderscheiden betonnen omheiningen van zowel houten hekken als betonnen of stenen muren.

Het belangrijkste verschil tussen een prefab betonnen omheining en een muur is de dikte. Terwijl tuinmuren vaak een behoorlijke dikte hebben, is een prefab betonnen omheining slechts enkele centimeters dik. Dit heeft veel voordelen, waarvan de grootste gewichtsbesparing is. Een traditionele tuinmuur kan meer dan een ton wegen voor slechts een paar meter. Een geprefabriceerd betonnen hekpaneel daarentegen weegt minder dan 100 kg voor een paneel van 3 meter. Dit maakt ze veel makkelijker te vervoeren en te installeren. Hierdoor kunnen ze ook probleemloos op zachtere grond worden geplaatst.

Naast dikte en gewicht is sterkte een ander belangrijk verschil tussen geprefabriceerde omheiningen en andere omheiningen. Betonnen hekken zijn erg sterk en duurzaam. Ze zijn beter bestand tegen vriestemperaturen en hitte dan elk ander type omheining. Een prefab betonnen omheining is net zo duurzaam als een dikkere betonnen of bakstenen muur.

Ten slotte is het laatste grote verschil tussen prefab betonnen omheiningen en andere soorten omheiningen de prijs. Een prefab schutting is veel goedkoper dan een standaard betonnen of gemetselde muur. Vaak zijn de kosten vergelijkbaar met het plaatsen van een goed gemaakte houten schutting. Als je de look en feel van steen wil zonder het prijskaartje, dan is een prefab betonnen omheining perfect.

Wat onderscheidt een prefab betonnen omheining?

Naast de voordelen ten opzichte van muren en hekken, heeft een prefab betonnen omheining nog een aantal andere bijzondere eigenschappen.

Verscheidenheid - Een van de grootste voordelen van het werken met een prefab betonnen omheining is de verscheidenheid aan kleuren die bij elk huis of elke stijl passen. Je bent niet gebonden aan de uitstraling van beton. Het kan zelfs moeilijk zijn om te zien dat betonnen hekken niet van echte steen zijn gemaakt totdat je het hekpaneel van dichtbij bekijkt.

Herstelbaarheid – In tegenstelling tot andere soorten betonnen omheiningen, zijn prefab betonnen omheiningen zo ontworpen dat ze gemakkelijk te repareren zijn. En als er ernstige schade optreedt, kunt u een nieuw paneel bestellen en in minder dan een uur installeren.

Seizoensgebonden duurzaamheid - Een prefab betonnen omheining heeft geen last van gote temperatuurverschillen. Ze zijn vries- en hittebestendig en UV-stabiel.

Milieuvriendelijk - Een ander voordeel van geprefabriceerde betonnen omheiningen is dat het beter is voor het milieu dan andere soorten hekken of muren. Meer dan 50% van het materiaal van het hekwerk is immers gemaakt van gerecycleerde materialen.

Onderhoudsvrij – Ten slotte zijn geprefabriceerde omheiningen vrijwel onderhoudsvrij. Ze hebben weinig tot geen onderhoud nodig. In tegenstelling tot een houten schutting.

Dankzij hun compacte structuur zijn betonnen omheiningen geluiddempend. Ze bieden je instant privacy en ze zijn verkrijgbaar in verschillende decoratieve texturen en kleuren en afwerkingen waardoor ze goed tot hun recht komen in veel verschillende tuinstijlen.

Spreekt dit jou aan? Neem dan zeker hier even een kijkje of neem even contact met Maes Beton.

Ook interessant