Tuinaanleg en onderhoud

Waarom steeds meer gekozen wordt voor een betonafsluiting

Waarom steeds meer gekozen wordt voor een betonafsluiting
Maes Betonfabriek in Dessel is al sinds het midden van de vorige eeuw één van de meest toonaangevende producenten van beton in België. Het familiebedrijf is met een productie van 200 ton per dag een erg belangrijke speler. Steeds meer wordt in tuinen ook gekozen voor een betonafsluiting van Maes Beton. Er zijn immers aan beton een aantal onmiskenbare voordelen t.a.v. andere types afsluiting. Een betonafsluiting oogt modern, strak en biedt je instant privacy. Maar daarnaast is het ook een bijzonder duurzaam materiaal. Als betonpuin krijgt het immers voor 100% een herbestemming. De betonindustrie speelt dan ook een vooraanstaande rol in de circulaire economie. Dit duurzame aspect wordt steeds belangrijker als producteigenschap. En het verklaart onder meer ook de sterke groei die Maes Beton de voorbije jaren heeft gekend.

Op dit ogenblik wordt 95 procent van de omzet bij Maes Beton gerealiseerd met de productie van betonafsluitingen: palen, platen en alle benodigdheden. De voordelen van dit materiaal; stevigheid, strak en modern uiterlijk, snelheid van plaatsing … worden volop gewaardeerd. Beton is dus aan een flinke opmars bezig. En het is ook voor jouw tuin een prima keuze. Ook omdat het erg flexibel inzetbaar is. Zo kan je de platen van alle mogelijke motieven voorzien, aan beide of aan één zijde, en het is mooi combineerbaar met materialen zoals hout. De reeksen Montana, Casa, Fels en Prestige glad zijn een stijlvolle, elegante keuze voor elke moderne tuin.

Maes Beton verdeelt zijn assortiment via distributeurs en plaatsers in heel het land. Daarnaast exporteren ze ook meer en meer. Onder meer in Duitsland zijn hun kwaliteitsproducten ondertussen zeer gegeerd. Het contact met en het oordeel van de eindklant blijft voor Maes Betonfabriek echter van groot belang. Ze zijn dan ook steeds voor de eindgebruiker bereikbaar. Wil je je dus graag inspireren in een van de vele verkooppunten? Vraag Maes Beton dan naar een verdeler in jouw regio.

Een betonafsluiting is, kortom, al lang niet meer de schutting die men zich misschien nog herinnert uit grootmoeders tuin. Het zijn duurzame, elegante privacy oplossingen met een lange levensduur. En wanneer je het combineert met hout, beschermt de onderste betonplaat de planken tegen contact met water.

Tenslotte, ook naar onderhoud toe vraagt een betonafsluiting nauwelijks aandacht. Omdat het materiaal enigszins poreus is zou naar verloop van (vele) jaren mos vorming of vervuiling kunnen optreden. Om dit tegen te gaan kan je overwegen om de afsluiting in te strijken met een impregnerend middel. Indien je hier geen gebruik van wil maken volstaat het echter om de paar jaren de platen schoon te maken. Wat ook uiteraard steeds kan met beton, is het te overschilderen. Met een geschikte muurverf krijgt je afsluiting zo een frisse, nieuwe look.