Tuin

Gaas alleen voor in de tuin? Welnee, dit kun je er ook mee

Gaas alleen voor in de tuin? Welnee, dit kun je er ook mee
Wanneer je aan gaas denkt, schieten er waarschijnlijk allemaal tuin projecten te binnen. Wat heel logisch is, want het wordt ook het meest gebruikt in de tuin. Bijvoorbeeld om een ren voor konijnen of een schutting te maken. Maar er zijn nog meer dingen die je met gaas kunt doen. In dit artikel delen we een aantal projecten waarbij je gaas ook kunt gebruiken.

Een stolp

We hebben het dan niet over een decoratieve stolp, maar over een stolp ter bescherming van je bloemen en planten. Je spot deze stolpen vaak in moestuinen om de gewassen te beschermen tegen konijnen bijvoorbeeld. Maar heb je bloemen of planten in je tuin waar beestjes ook dol op zijn, dan is het zeker aan te raden om een stolp van konijnengaas of kippengaas te maken.

Een mand

Een leuke do it yourself: een mand maken van gaas. Doordat je gaas makkelijk kunt buigen, kun je manden in bijna elke vorm maken. Een traditionele mand is leuk als decoratie op je tuintafel met leuke planten en seizoensdecoratie erin. Maar je kunt ook voor rechte meer ‘designer’ manden gaan en dan is die weer heel geschikt voor binnen. Om je tijdschriften, boeken en andere prulletjes in te bewaren. Je vindt online verschillende instructies hoe je een decoratieve mand kunt maken!

Kerstdecoratie

Yes, ook kerstdecoratie kun je heel makkelijk zelf maken met gaas. Denk aan ballen van gaas waar je verlichting in kunt doen. Of maak een kerstboom vorm van gaas en hang er je kerstkaarten en andere kerstversiering aan. Naast een kerstboom kun je ook een mooie ster van gaas maken. Deze kun je bijvoorbeeld bij het raam hangen of een mooi plekje geven in de tuin.

Een mooie schaal

Je denkt er misschien niet gelijk aan, een schaal van gaas. Maar er zijn bijvoorbeeld fruitschalen verkrijgbaar waarbij het lijkt dat ze van een soort gaas zijn gemaakt. Dus het kan wel! Zoek online op schalen van gaas en je komt de leukste ideeën qua vormen en stijlen tegen. Dit is zeker een leuke do it yourself wanneer je een buiten etentje geeft. Want je kunt de schalen perfect als serveer schalen gebruiken. Heel origineel en het gaat zeker onderdeel worden van een gesprek.

Een planten schutting

Wanneer je klimop planten hebt is het aan te raden om bijvoorbeeld harmonicagaas te gebruiken. Je kunt het tegen je schutting aan zetten en de plant zal zich er gemakkelijk door binden. Je geeft je tuin hierdoor gelijk wat meer aankleding door een saaie schutting wat meer leven te geven door klimplanten er tegenaan te laten groeien.

Mocht je nog gaas over hebben van een tuin project? Overweeg dan één van deze leuke do it yourself projecten! Het is een leuke bezigheid en je kunt zeggen dat je iets heel origineels van gaas hebt gemaakt.

Gaas alleen voor in de tuin