Duurzaam Bouwen

Forest Living brengt woningbouw CO2-neutraal wonen naar de beurs

Forest Living brengt woningbouw CO2-neutraal wonen naar de beurs
Op 11 november om 20:00 uur in de avond, is modulair woningbouwer Forest Living met haar unieke propositie via het online platform Nxchange naar de beurs gegaan. Forest Living ontwerpt, ontwikkelt, produceert en bouwt woningen met hun eigen ontwikkelde bouwmethode, met als doel de wereld energie en CO2-neutraal te maken door middel van wonen. Het totaal ingeschreven bedrag dat Forest Living wil ophalen via de uitgifte op Nxchange is EUR 1.200.000. Investeerders kunnen zich nu inschrijven voor certificaten van aandelen. Het minimum inschrijvingsbedrag is EUR 500,- voor 250 certificaten van aandelen.

Toekomstbestendige woningbouw

Forest Living werd in 2017 opgericht door Boy Rolloos en Johan Fluit met hun gezamenlijke passie voor natuur en de drive om het milieu te ontlasten. Vanuit deze passie en daarentegen de verbazing van Johan en Boy met betrekking tot de huidige, ouderwetse, wijze waarop huizen vandaag de dag nog worden gebouwd, ontstond het idee om een nieuw en bovenal duurzaam, modulair woningbouwconcept te ontwikkelen. Een concept waarbij men geen gebruik meer zal maken van beton en steen, materialen die warmte en kou geleiden en veel CO2-uitstoot veroorzaken. Het idee voor hun modulaire woningbouwconcept ontstond dan ook met de vraag:

Forest Living brengt woningbouw CO2-neutraal wonen naar de beurs

“Kunnen wij geen bouwelementen ontwikkelen van isolatiemateriaal dat tevens voldoet aan relevante, constructieve en bouwfysische eigenschappen, zonder hulpconstructie in de vorm van hout-, staal- en/of beton, zodat we materiaal en milieu besparen?”


De vraag naar duurzame woningbouw neemt steeds verder toe. Niet alleen onze aarde vraagt om nieuwe maatregelen, maar ook de (woningzoekende) consument zelf. Tot op heden had de huidige bouwwereld geen goed antwoord op deze behoefte en daar speelt Forest Living slim op in. Door woningen te ‘LEGOliseren’ door middel van constructieve isolerende bouwelementen vanuit een eigen fabriek, worden woningen betaalbaar, schaalbaar én verlagen ze bovendien de CO2-uitstoot.


CO2 neutrale bouw naar de beurs

Deze duurzame en slimme manier van bouwen wordt dan ook met open armen ontvangen. Forest Living groeit hard en heeft al veel mooie projecten mogen opleveren. Van Tiny houses tot gezinswoningen, alles wordt gebouwd met circulariteit als uitgangspunt. Om de toenemende vraag aan te kunnen is Forest Living voornemens om 1,2 Miljoen groeikapitaal op te halen. Met dit groeikapitaal wenst Forest Living uit te breiden met machines, R&D, prototypes, certificeringen, opschaling, productieruimte, team en uitbreiding voor de volgende opschalingsfase en de verdere groei van de onderneming.

Met uw inleg verder bouwen aan een duurzame toekomst

De aanbiedingsperiode begint op 11 november en eindigt op 31 januari 2022. Na succesvolle sluiting, zullen de certificaten van aandelen verhandelbaar worden op de secundaire markt van het beursplatform Nxchange.

Forest Living brengt woningbouw CO2-neutraal wonen naar de beurs
Boy Rolloos en Johan Fluit