FLIR voegt nieuwe warmtebeeldcamera toe aan hoogwaardige T-serie

15 juli 2019 Bron: Flir
FLIR voegt nieuwe warmtebeeldcamera toe aan hoogwaardige T-serie
FLIR Systems introduceert de FLIR T840, een nieuwe warmtebeeldcamera in de hoogwaardige T-serie. De T840 heeft een hoge resolutie, een helderder scherm en een geïntegreerde zoeker. Hiermee kunnen technici van netbeheerders, plantmanagers en andere professionele thermografen defecte onderdelen onder alle lichtomstandigheden opsporen en zo de kosten van stroomuitval en stilstand voorkomen.

De T840 heeft hetzelfde bekroonde design als de andere camera's uit de T-serie van FLIR, met een ergonomische behuizing, een levendig LCD-touchscreen en een zoeker. Dankzij die zoeker kan het apparaat onder alle lichtomstandigheden gemakkelijk worden gebruikt. De camera heeft een resolutie van 464 x 348 en is uitgerust met geavanceerde FLIR Vision Processing™-technologie, waaronder de gepatenteerde MSX®-beeldverbeteringstechnologie, UltraMax® en eigen adaptieve filteralgoritmen. Dit alles levert nauwkeurige metingen en heldere beelden op, met 50% minder beeldruis ten opzichte van vorige modellen.

De T840 kan ook worden gebruikt met een optionele lens met een hoek van 6 graden. Met die lens kunnen professionals van veraf nauwkeurige temperatuurmetingen vastleggen op kleine richtpunten, zoals connectoren op hoogspanningslijnen. Met geavanceerde meettools van de nieuwere modellen uit de T-serie van FLIR, zoals 1-Touch Level/Span en precieze laserautofocus, kunnen gebruikers van de FLIR T840 bovendien snel problemen opsporen en moeiteloos kritieke beslissingen nemen.

FLIR voegt nieuwe warmtebeeldcamera toe aan hoogwaardige T-serie
De T840 heeft een ergonomisch design met 180° roterend lensplatform, zodat het voor gebruikers minder belastend wordt om de hele dag inspecties uit te voeren. Ook kunnen ze hiermee problemen met componenten op lastig bereikbare plaatsen vaststellen, bijvoorbeeld in onderstations en op hoogspanningslijnen. En met de snelle rapportagefuncties van de FLIR T840 houden gebruikers beter overzicht terwijl ze op locatie aan het werk zijn. Via Wi-Fi kunnen bijvoorbeeld gegevens naar de FLIR Tools®-app worden gestreamd, zodat de gebruiker problemen gemakkelijk en in real-time kan onderzoeken. Daarnaast worden beeldbestanden via de ingebouwde GPS-functie automatisch getagd met locatiegegevens, voor een eenvoudiger identificatieproces en preciezere documentatie.

De FLIR T840-camera is vanaf nu verkrijgbaar via de gevestigde distributiekanalen van FLIR. Ga voor meer informatie over de FLIR T840 naar www.flir.com/t840.

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo