Badkamers

Expo Milano 2015: ontwerp eens je eigen kraan

Expo Milano 2015: ontwerp eens je eigen kraan
Een kraan die meteen ook een spiegel is, of die tegelijk dienstdoet als een waterkaraf. Dat zijn maar twee voorbeelden van de nieuwe prototypecollectie WaterDream 2015 van Axor die werd voorgesteld tijdens Salone del Mobile in Milaan. Een voorproefje van de individualisering die het designmerk naar de badkamer en keuken wil brengen. Ontdek het concept nog tot het einde van de wereldtentoonstelling in Milaan in Duriniquindici, de showroom aan de Via Durini 15.

'Designer visions for your bathroom', dat is al twintig jaar de slogan van het Duitse designermerk Axor. De badkamer wordt daarbij niet meer bekeken als natte cel, maar als leefruimte. Die visie weerspiegelt zich niet alleen in de spraakmakende collecties van het merk, maar ook in het project WaterDream.

Via dat concept ontwikkelen designers samen met Axor hun persoonlijke kijk op de badkamer. Hun droom wordt daarna voorgesteld in een inspirerende prototypecollectie, WaterDream, die later vaak uitgroeit tot een volwaardige collectie. Onder meer Patricia Urquiola, de Bouroullec-broers en Front en Nendo ontwikkelden zo al hun badkamer.

Samenwerking met ECAL

Ter gelegenheid van Salone del Mobile en de wereldtentoonstelling van Milaan kun je de nieuwste WaterDream 2015 van Axor ontdekken. Deze keer ontwikkelde het merk in samenwerking met ECAL, de gerenommeerde Zwitserse universiteit van kunst en design in Lausanne, een conceptueel antwoord op de vraag hoe je de grootste vrijheid kunt bereiken bij het ontwerpen van industrieel design.

Expo Milano 2015: ontwerp eens je eigen kraan - Axor

Eén basis, eindeloos veel combinaties

De sleutel voor die vrijheid bleek te liggen in de technisch vernuftige en nieuwe Axor U-Base. Op die nieuwe vaste basis klik je heel eenvoudig een kraanuitloop. De studenten van ECAL ontwikkelden daarop hun hoogstpersoonlijke kraanuitloop van met de mond geblazen glas. Nog niet meteen in de winkel, maar alvast een voorsmaakje van hoe Axor meer vrijheid en individualiteit brengt in de badkamer.

Ontdek de WaterDream 2015 van Axor en ECAL nog tot 31 oktober in Duriniquindici, de showroom van Axor aan de Via Durini 15 in Milaan.

Ook interessant