Badkamers

Designkraan Axor Starck V krijgt drie nieuwe afwerkingen

Designkraan Axor Starck V krijgt drie nieuwe afwerkingen
Sinds zijn lancering in april 2014 is Axor Starck V - de revolutionaire transparante kraan van designmerk Axor – aan een opmars bezig. Met al vijf designprijzen op het palmares, presenteert Axor nu nieuwe variaties op dit uniek stuk badkamerdesign. Naar aanleiding van ISH, de grootste tweejaarlijkse beurs op het vlak van badkamers in Messe Frankfurt, kun je drie nieuwe variaties ontdekken van Axor Starck V. Deze transparante wastafelkraan is nu ook met een klassieker design beschikbaar, waarbij er een diamant- of facetgeslepen detail aan de uitloop toegevoegd werd. Daarnaast is er ook een witte, porseleinen versie beschikbaar.

“Dankzij deze nieuwe variaties past deze kraan in een bredere waaier aan stijlen, van avant-garde tot klassiek”, vertelt Philippe Grohe, hoofd van Axor. “Met deze nieuwe kraanuitlopen, de personaliseerbare afwerkingen en bedieningsgrepen, kunnen we onze klanten de mogelijkheid geven om te gaan personaliseren, en deze kraan in tal van settingen te gebruiken”.

Diamant- en facetgeslepen detail

Axor Starck VDe organische vorm van Axor Starck V is nu ook beschikbaar met een diamant- of een facetgeslepen detail aan de voet van de kraanuitloop. Deze twee bijzondere afwerkingen zorgen allebei voor een intrigerend lichtspel. De vortex, het fenomeen waarrond deze kraan ontworpen is, blijft ook goed zichtbaar. Met deze nieuwe, met de hand aangebrachte afwerkingen geeft Axor deze kraan een nieuwe, glamoureuze look.

Wit porselein

Axor Starck VHet rustige effect van een waterval kun je ten volle ervaren dankzij de nieuwe uitloop van wit porselein. Dit delicate, schijnbaar fragiele materiaal, hint naar een nieuwe, zachtere dimensie. Dankzij de witte kleur kunnen kraan en wasbekken volledig met elkaar versmelten. Kies je voor een wit kraanhuis, dan heb je een volledig witte kraan. Daarnaast kun je de volledige Axor Starck V-reeks ook personaliseren door te kiezen uit de andere vijftien metallic-afwerkingen die Axor standaard aanbiedt.

Vijf designawards

Internationaal sleepte deze bijzondere kraan van Philippe Starck voor Axor al volgende designprijzen in de wacht: de Best of Best Interior Innovation Award 2015 , de Wallpaper Design Award voor Best Domestic Design, de Design Plus powered by ISH, de German Design Award 2015 - Winner en de iF 2015 Winner. Tijdens Batibouw werd de kraan recent nog tweede in de Belgian Building Awards, categorie design.

Axor Starck V

Waterbeleving aan de wastafel

Uniek aan deze wastafelmengkraan is niet alleen het transparante kraanhuis, maar ook de fascinerende vortex die de kraan creëert. Dat vertaalt zich in een intense waterbeleving aan de wastafel. “Axor Starck V is een succesvolle combinatie van waterbeleving en productdesign. Het is het resultaat van onze decennialange ervaring op het vlak van badkamerplanning en design”, zegt Philippe Grohe.

Organisch design en de esthetiek van transparantie

De doorzichtigheid van de kraan zorgt voor een esthetische meerwaarde. Het maakt water zichtbaar terwijl het transparante kraanhuis zich volledig integreert in zijn omgeving. De open uitloop draagt bij tot de bijzondere waterervaring en creëert een emotionele link tussen de gebruiker en het element water.

Ook interessant