Energieverbruik meten betekent meerwaarde voor je woning

10 oktober 2014 Bron: Niko
Duurzaam bouwen en verbouwen is geen geitenwollensokkenthema meer. Wie de waarde van zijn huis op punt wil houden, weet maar beter hoe energiezuinig dat is. Tegen 2021 moet elke nieuwbouwwoning namelijk BEN zijn, bijna energieneutraal. Met de thuiscomfortinstallatie Niko Home Control maak je niet alleen je woning handiger, veiliger en comfortabeler, je kunt er ook actief energie mee besparen. Een belangrijke toegevoegde waarde!

Energiezuinig (ver)bouwen voor morgen: BEN

Duurzaam bouwen en verbouwen wordt de komende jaren alleen maar belangrijker. In 2021 moet elke nieuwbouwwoning of grondige renovatie namelijk BEN zijn: bijna energieneutraal. Concreet betekent dit dat je woning dan een energiepeil van E30 bereikt en de energie die nodig is voor verwarming, ventilatie, koeling en warm water zo veel mogelijk uit hernieuwbare energiebronnen haalt. Een nieuwe elektrische installatie als Niko Home Control, waarmee je actief energie leert sparen, is dan ook een handige tool in je nieuwe energiezuinige woning.

Comfort in huis met Niko Home Control

Niko Home Control is een comfortinstallatie voor thuis, waarmee je eenvoudig alle elektrische functies van je woning in de gaten houdt via een aanraakscherm aan de muur, je smartphone of je tablet. Zo bedien je er je rolluiken mee vanuit je luie stoel, dim je de lichten voor een gezellige avond of sluit je er een videobuitenpost op aan om te weten wie er aan de deur staat.

Niko home controlMaar het kan ook creatiever. Het systeem maakt het mogelijk je eigen sferen in te stellen op het display. Denk bijvoorbeeld ‘tv-avond’, ‘diner zonder kinderen’ of ‘thuiswerkdag’. Met één druk op de knop bepaal je op die manier hoe hard de lichten gedimd mogen worden, of de rolluiken omhoog of omlaag blijven en hoe warm de verwarming mag staan.

Neurotisch het hele huis doorkruisen om je ervan te vergewissen dat alle lichten uit zijn en de verwarming afstaat, hoeft niet meer; op het scherm krijg je een overzicht van de status van je hele huis. Bovendien is Niko Home Control in vergelijking met soortgelijke systemen betaalbaar én worden de functies en het gebruiksgemak van het systeem regelmatig uitbreid.

Energieverbruik opvolgen

Uniek is dat je dankzij Niko Home Control ook actief leert omgaan met de energie die je verbruikt. Een grote meerwaarde voor je huis en je energierekening. Studies wijzen namelijk uit dat wie bezig is met wat hij of zij verbruikt, makkelijk 15 % minder verbruikt. Dankzij Niko Home Control hoef je hiervoor nauwelijks moeite te doen. Op het display van je Niko Home Control-installatie kijk je op elk moment je elektriciteits-, gas- en waterverbruik na. Ook de opbrengst van je zonnepanelen en het sluimerverbruik van je toestellen kun je volgen.

’s Morgens opstaan en onmiddellijk een warme badkamer gebruiken? In een huis met aangename temperatuur thuiskomen? Niko Home Control maakt dat perfect mogelijk. Dankzij de indeling in zones wordt elke ruimte van je woning alleen verwarmd op de momenten dat dat nodig is. Bij een nieuwbouwwoning kun je zo tot 14 % besparen op je verwarmingskosten, bij een renovatie loopt dat zelfs op tot 18 %.

Handig is ook de ecotoets waarmee je eenvoudig je huis in ecostand zet: verlichting en toestellen die je niet nodig hebt, zet je zo uit. Makkelijk voor ’s nachts - de verwarming en ventilatie mogen het dan wat rustiger aandoen, want het hele gezin slaapt - of voor wanneer je dringend naar je werk moet vertrekken. Je kunt Niko Home Control ook via een app op je smartphone of tablet bedienen. Zo kijk je, na overhaast van thuis vertrokken te zijn, vanop afstand na of alle lichten en het koffieapparaat wel uit zijn en de verwarming niet voor niets staat te draaien.

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo