Interieur

Niko Home Control, de nieuwe elektrische installatie

De technologie en de digitalisering hebben de laatste decennia sterk ingegrepen op de wereld om ons heen. Alleen de mogelijkheden van de elektrische installatie in huis zijn de laatste dertig jaar grotendeels onveranderd gebleven. Bizar, want uit onderzoek blijkt dat gezinnen wél degelijk vragen om nieuwe functies in hun elektrische installatie. Functies om energie te besparen bijvoorbeeld. Of functies om je veiligheidsgevoel te vergroten, zoals aanwezigheidssimulatie of een paniektoets.

Niko Home Control, de nieuwe elektrische installatie, komt tegemoet aan deze veranderingen en maakt jouw woning klaar voor de toekomst. Niko Home Control overstijgt de mogelijkheden van een traditionele elektrische installatie. Ze laat je toe om je woning centraal te bedienen, je energieverbruik op te volgen én actief te verminderen en tegelijkertijd comfortabeler en veiliger te wonen.

Touchscreen
De keuken is vaak het hart van de woning. Je kookt er, ontbijt er samen, de kinderen maken er hun huiswerk… Het is een goede plaats om het touchscreen op te hangen. Via het touchscreen bedien je alle functies verspreid doorheen je huis; lichten schakelen en dimmen, verwarming aan- en uitzetten, rolluiken sturen… Het geeft je een overzicht over je volledige woning, net als feedback over het elektriciteits-, gas- en waterverbruik van je woning. Deze nauwkeurige opvolging zet je aan om actief energie te besparen en verspilling tegen te gaan.

Ecodisplay
Op het ecodisplay zie je op elk moment van de dag hoeveel energie, gas en water de woning verbruikt en eventueel de opbrengst van zonnepanelen. Bij het verlaten van je woning volstaat één druk op de ecotoets om de woning in ecostand te brengen en zo het verbruik zichtbaar te verminderen. Verlichting, ventilatie en toestellen die niet hoeven aan te staan wanneer niemand aanwezig is, worden uitgeschakeld. Trek je er een paar weken op uit tijdens de zomer? Dan laat je je huis niet graag onbeheerd achter. Dankzij aanwezigheidssimulatie merkt niemand dat je er niet bent. Zo gaan de rolluiken bijvoorbeeld ’s ochtends automatisch omhoog en ’s avonds weer omlaag. Je huis doet net alsof je er bent.

Sfeerbediening
Je woonkamer is dé plaats bij uitstek om tot rust te komen. Ongestoord een boek lezen, gezellig een film bekijken, keuvelen met de vriendinnen. Elke gelegenheid vraagt om een andere sfeer. De sfeerbediening laat je toe om met één druk op de knop de juiste atmosfeer te creëren met aangepaste verlichting en verwarming. Niets is onherroepelijk.

4 jaar garantie
Niko staat voor topkwaliteit: elk Niko product ondergaat per productiestap een grondige controle. Niko biedt dan ook 4 jaar garantie voor élk product, terwijl de wettelijke verplichting slechts 2 jaar bedraagt.

Niko Home Control is geschikt voor nieuwbouwinstallaties of grondige renovaties waarbij de elektrische bekabeling vernieuwd wordt. De installatie is erg flexibel, door de modulaire opbouw kies je zelf met welke functionaliteiten je start en breid je de installatie uit naargelang je budget en veranderende behoeften.