Vloerbekleding

Eigenschappen van een laminaatvloer

Eigenschappen van een laminaatvloer
De vloer is het meest in het oog springende element in een huis. Een vloer is tevens de basis waarop de rest van het interieur wordt aangepast. Een laminaatvloer is, naast vloerbedekking, misschien wel het meest gekozen vloertype. Een laminaatvloer ziet er stijlvol uit, is scherp in prijs en gemakkelijk zelf te leggen. Hoge kwaliteit laminaatvloeren zijn bijna niet van echt houten vloeren of tegels te onderscheiden.

Eigenschappen laminaatvloer

Laminaatvloeren staat vooral bekend als de houten vloer die u makkelijk zelf legt. Het is absoluut de ideale doe-het-zelf vloer. Er is veel keuze in laminaatvloeren zoals de vele dessins en de kleuren.

De laminaatdelen zijn gemaakt van MDF of HDF. Hierna wordt een een mooie en natuurlijk ogende print aangebracht in bijvoorbeeld een houtstructuur of tegelstructuur. Om deze print te beschermen wordt een transparante toplaag van melanine aangebracht. Het eindresultaat zijn vloerdelen die bijna niet van massief hout te onderscheiden zijn. De melanine-laag zorgt voor slijtvastheid en laat het dessin vele jaren intact. Veel goede laminaatdelen zijn bovendien zo gemaakt dat het zelf leggen een fluitje van een cent is.

De meeste laminaatvloeren hebben een gladde oppervlakte. Maar als u een nog natuurlijkere uitstraling wilt is er ook een laminaat met gestructureerde oppervlak. Dit heeft een voelbare realistische uitstraling.

Vergeleken met houten vloeren zal een laminaatvloer nauwelijks werken. Dat maakt het leggen van een laminaatvloer nog gemakkelijker. Goede kwaliteit laminaat kunt u ook leggen in huizen die gebruikmaken van vloerverwarming. Van een topkwaliteit laminaatvloer hebt u jarenlang plezier.

Eigenschappen van een laminaatvloer

Zelf laminaatvloer leggen

Laminaatvloeren kunnen heel eenvoudig zelf worden gelegd met name door de handige klikuitvoeringen. Voordat u het laminaat gaat leggen, moet u checken of de ondergrond mooi egaal en vlak is. En als u de vloer in een appartement gaat leggen, is het verstandig een ondervloer te plaatsen om het geluid te dempen. Deze ondervloer moet voldoen aan een TNO-certificaat, met een geluidsreductie van minimaal 10 dB.

Hebt u last van optrekkend vocht in huis? Leg dan folie onder de laminaatvloer. De folie voorkomt dat de nieuwe laminaatvloer wordt aangetast door het optrekkende vocht.
Over het leggen van een laminaatvloer zijn er online veel handige tips en video’s vinden. Maar met kliklaminaat kan iedereen dat klusje klaren, zelfs als u twee linkerhanden hebt!

Ook interessant