Eerste uit een stuk 3D geprinte soft-tub

21 mei 2019 Bron: Voorlichtingsburo Wonen
Eerste uit een stuk 3D geprinte soft-tub
Neem een duik in de toekomst van het baden: Sessilia, ’s werelds eerste uit één stuk 3D geprinte bad. Een puur Nederlands ontwerp dat is geïnspireerd op de zee. De unieke soft-tub is gemaakt van thermoplastisch (smeltbaar) rubber waaraan verder niets is toegevoegd. Het materiaal voelt van nature zacht en warm aan, want het beweegt mee met de vorm van je lichaam!

Een mooiere wereld begint in het comfortabelste bad ter wereld

Het beroemdste Eureka-moment – toen Archimedes zijn nog altijd geldende wet over het volumeverplaatsingseffect ontdekte – vond niet voor niets plaats in bad. Het nemen van een bad ontspant lichaam en geest. Na een lekker bad voel je je herboren en een beter mens. Zeker als je uit Sessilia stapt. Niet alleen omdat het ’t comfortabelste bad ter wereld is, maar ook omdat je weet dat deze soft-tub volledig circulair en herbruikbaar is.

Eerste uit een stuk 3D geprinte soft-tub

De zee als inspiratiebron

Sessilia is geïnspireerd op de zee en ontleent haar naam aan de zeepok, een kreeftachtig diertje. De hoge rand van het bad creëert een relaxte privésfeer, die wordt versterkt door de prachtige, wisselende blauwtinten.

De eerste Sessilia is onlangs zeer succesvol geïntroduceerd tijdens de ISH-noviteitenshow in Nieuwegein. Het project is een initiatief van Dekker Zevenhuizen, in samenwerking met Triboo. Eerder presenteerde Dekker al waterbesparende kranen en circulaire keukenbladen. Vanuit die behoefte aan een mooiere wereld is dit Dutch Design prototype van soft-tub Sessilia voor badkamers ontstaan. Naar verwachting zal Sessilia in 2020 in verschillende kleuren en maatvoeringen verkrijgbaar zijn.

Eerste uit een stuk 3D geprinte soft-tub

3D Robot Printing

Een robotarm met 3D printkop printte het bad in 24 uur, met een snelheid van 15cm per seconde. Sessilia bestaat uit meer dan 500 lagen en is dubbelwandig geprint voor extra isolatie, stevigheid en comfort. Het ontwerp is van ir. Eliza Noordhoek, leraar Industrial Design Engineering aan de TU Delft. Zij maakt ook deel uit van de start-up 3D Robot Printing.Lees ook:


  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • bouwinfo