Nieuwbouw

Eerste steenlegging British School of Brussels

Op donderdag 5 februari werd op feestelijke wijze de eerstesteenlegging van de nieuwe sportinfrastructuur van de British School of Brussels (BSB) in Tervuren gevierd. Om de 1.350 studenten die de British School telt ook in de toekomst hoogstaand kwalitatief onderwijs te kunnen aanbieden, ontstond deze sportdroom die ‘Project 3-2-1’ werd gedoopt. Het project bestaat uit 3 sportvoorzieningen: een zwembad, een gymnastiekzaal en een sporthal. De bouw van de nieuwe faciliteiten zal binnen de 2 jaar voltooid worden, dit alles in de Pater Dupierreuxlaan 1 te Tervuren.

Project 3-2-1 zal ook de thuis worden van een fitnessruimte, een dansstudio, een receptie en administratieve ruimtes.

Alle bouwpartners, waaronder architectenbureau Licence to Build Architects-Engineers, ingenieursbureaus Paridaens Ingenieurs, RCR, Artabel en aannemers Vanhout en Van Roey, waren aanwezig. Ook studenten, vertegenwoordigers, sympathisanten van de school en plaatsvervangend hoofd van de Britse Ambassade, Katrina Johnson, woonden de ceremonie bij.

Ian Backhouse, voorzitter van de raad van bestuur van de school, onthulde samen met twee studentenverantwoordelijken een gedenkteken dat niet enkel symbool staat voor de eerstesteenlegging maar tegelijkertijd ook het deksel vormt voor een tijdkapsule die in 2060 zal worden geopend.


Van links naar rechts: Annemie Poortmans (Licence to Build), Koen Paridaens (Paridaens Ingenieurs), Joris Lobelle (Paridaens Ingenieurs), Thomas Rombaut (Artabel), Rik Cornelissen (RCR), Marc Claus (Van Roey), Jan Van Den Bergh (RCR), Jos Leyssens (Licence to Build), Ian Bakehouse (BSB), Geert Van Wesemael (Licence to Build), Sue Woodroofe (BSB), Bert Lenaerts (Vanhout), Liesbeth De Henauw (Licence to Build), Ilse De Swaef (Licence to Build).

De aanwezigen werden getrakteerd op een aantal visuele teasers van het nieuwe sportproject. Een maquette zorgde voor een overzicht van de nieuwe sportvoorzieningen op het domein. Via een 3D-animatiefilm werd een blik geworpen op de interne ruimtes zodat de toekomstige gebruikers meteen een idee kregen van de samenhang binnen het nieuwe sportcomplex. Tot slot werd er ook nog een ‘time lapse’-video gepresenteerd die de afbraakwerken tot op heden zeer mooi en overzichtelijk in kaart bracht.

Flexibiliteit en toegankelijkheid zijn kernwaarden die geholpen hebben om de ecologische doelstellingen in te lossen zodat de BREEAM-score van excellent behaald werd voor dit project.

De eerstesteenlegging van de nieuwe BSB sportinfrastructuur werd zeer enthousiast onthaald door alle aanwezigen en doet alvast smaken naar meer.

Ook interessant