Een wespennest verwijderen: waarom zou je een specialist inschakelen?

12 mei 2020 Bron: Bouw & Wonen
Een wespennest verwijderen: waarom zou je een specialist inschakelen?
Het is een gevaarlijk klusje om een wespennest zelf te verwijderen in of rond je woning. Wespen kunnen namelijk agressief reageren op de verwijdering van hun nest. Je bent dan ook niet de enige die het risico loopt op meerdere wespensteken: ook kinderen, huisdieren en voorbijgangers kunnen te maken krijgen met boze wespen. Maar wat is dan wijsheid? Een ervaren wespenbestrijder inschakelen via Wespennestverwijderen natuurlijk en we leggen graag uit waarom!

1. Doe-het-zelfmiddelen zijn niet altijd even nuttig...

Vervelender nog: soms kan het zelfs gevaarlijk worden als je zelf met wat middeltjes gaat lopen rommelen. Zo kun je zelf een poeder strooien bij de opening van een wespennest, maar bij één verkeerde beweging kan het raak zijn: de wespen vliegen dan meteen uit om hun nest te verdedigen. En niet iedereen is handig met poeder strooien: wordt dit verkeerd gedaan, dan bestaat de kans dat er nog veel wespen overblijven. Je bent dan terug bij af.

2. Nesten kunnen op gevaarlijke plekken hangen

Het zelf aanpakken van een wespennest is ook gevaarlijk als het nest ergens hangt waar het moeilijk bereikbaar is. Het hangt bijvoorbeeld ergens hoog in een boom of aan een dakrand. Klim je de ladder op en doe je iets bij of aan het nest wat de wespen razend maakt? Van een ladder is het lastig vluchten als de wespen collectief gaan steken...

3. Veel mensen steken wespennesten in brand

En dat is het domste wat je kunt doen. Het nest is dan wel heel brandbaar, maar als het op een zolder of ergens in een slaapkamer hangt, kan de hele ruimte ook zo in de fik vliegen. Daarnaast breken de wespen meteen uit als er brand is. Je moet dan vluchten voor brand in je eigen woning, met de wespen achter je aan.

Hoe nuttig is een ervaren wespenbestrijder dus?

Om risicovolle situaties te voorkomen is het nodig om de juiste materialen bij de hand te hebben en veiligheidskleding te dragen. Een professionele wespenbestrijder beschikt over al deze middelen. Eerst bedekt hij zich van top tot teen met een masker, dichte kleding en dichte schoenen. Met behulp van een poederspuit (en een verlengstuk voor de spuit) brengt hij in een mum van tijd een gepaste hoeveelheid poeder aan in een nest. Binnen enkele dagen zijn alle wespen dood en is het probleem definitief opgelost.

Hoe kom je in contact met een betrouwbare bestrijder?

Het wespenprobleem baart je al genoeg zorgen, dus je wilt niet ook nog eens te maken krijgen met een oplichter. De échte professional die ook eerlijke prijzen rekent? Die is te vinden bij Wespennestverwijderen.com. Het mooie van deze website? Je vindt er direct een erkende vakman uit je eigen regio. Geen lange reistijden, duidelijke offertes en vakwerk gegarandeerd. Wespen de laan uitsturen wordt dankzij jouw lokale pro een groot genoegen!

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo