Een tuinhuisje of een veranda?

1 april 2022 Bron: Bouw & Wonen
Een tuinhuisje of een veranda?
Het inrichten van een tuin is al lastig genoeg, zo is de overweging tussen een tuinhuisje of een veranda ook niet makkelijk. Of is deze keuze makkelijker dan je denkt? In deze blog gaan we je meenemen in de keuzen tussen een veranda en een tuinhuisje, om hopelijk de keuze makkelijker te maken. Zo gaan we het hebben over de voor- en nadelen van een tuinhuisje en een veranda.

Een veranda voor- en nadelen

Eerst vertellen we in het kort wat een veranda precies is. Een veranda is er in vele vormen en maten, waardoor er voor jouw tuin ook een gepaste veranda is wanneer de keuze hierop valt. Een veranda is een overkapping die minimaal een zijwand heeft en maximaal 3 zijwanden, een veranda heeft dus altijd een open kant. Als je een veranda neemt kom je snel uit bij een houten veranda.

Het voordeel van een veranda is dat je met mooi weer kunt genieten het lekkere weer, maar dat je tegelijkertijd ook beschut kunt gaan zitten tegen de zon. Zo kun je langdurig in de tuin genieten van het weer, zonder dat je verbrand doordat je continu in de zon zit. Ook kun je bijvoorbeeld de bbq onder het veranda neerzetten zodat deze niet zo snel nat regent, dit kan ook met een lounge set wat ervoor zorgt dat je niet de kussens elke keer hoeft op te ruimen. Het nadeel is dat wanneer je spullen wil opslaan een veranda geen handige oplossing is, door de open wand is niet alles beschut tegen het weer.

Een tuinhuisje voor- en nadelen

Een tuinhuisje heeft in tegenstelling tot een veranda geen open wanden, een tuinhuisje is volledig afgesloten. Ook bij het kiezen van een tuinhuisje kom je snel uit bij een houten tuinhuisje. Een voordeel van een tuinhuis is dat je wel makkelijk spullen kunt opslaan, welke beschermd dienen te worden tegen het weer. Daarnaast biedt een tuinhuisje ook de mogelijkheid om een hobby uit te oefenen, zonder dat je belemmerd wordt door het weer.

Een nadeel van een tuinhuisje is dat je in de zomer niet makkelijk in een tuinhuisje gaat zitten, een veranda biedt hiervoor meer comfort dan een tuinhuis. Maar wanneer je geen keuze kunt maken tussen een tuinhuisje of een veranda, kun je ook een combinatie van de twee nemen. Zo kun je een tuinhuisje met een veranda eraan vast nemen, om zo van alle comfort voorzien te zijn.

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo