Een terras vol natuurlijke nuances

6 mei 2015 Bron: RCA
Een terras vol natuurlijke nuances
Een terras dat warmte uitstraalt met zachte aardetinten. Of dat mysterieus maar stijlvol gehuld blijft in grijze nevel. Met de vernieuwende kleurnuances van Marlux bewijst de tegelspecialist zijn pioniersrol n inspireert hij je moeiteloos tot een verfijnd terras, subtiel of net heel sprekend geschakeerd. Vernieuwing staat al langer centraal in de productontwikkeling bij Marlux. Eigen experts zetten samen met externe adviseurs in op innovatie om klantgerichte oplossingen te ontwikkelen.

Innovatie in kleur

Ludo Monten, Product Development Manager Marlux: Jaar na jaar onderzoeken we nieuwe coatings, texturen en kleuren. Zo brachten we recent een strakke tegel met textielstructuur uit, een uniek product op de markt. Die verfijning trokken we ook door in ons kleurenpalet. Dankzij een state-of-the-art-menginstallatie, met een carrousel van meerdere trechters om kleuren te mengen, kunnen we met unieke nuances spelen voor onze tegels en klinkers. Van heel subtiel tot extreem contrasterend.

Kleuren zijn trouwens een regionaal verhaal. Waar Duitsers en Nederlanders volop de kaart van fellere kleurnuances trekken, zijn Belgen traditioneler gezind met een voorkeur voor antraciet en grijszwarte tegels. Ludo Monten: In Belgi houden we kleuren graag subtieler. Zo kiezen we meer voor nuances in herfstbladeren of zandkleuren dan uitgesproken tinten. Maar dat neemt niet weg dat je heel eigentijdse combinaties kan maken op je terras, vol natuurlijke nuances.

Marlux Een terras vol natuurlijke nuances

Infinito Moderno, stoere schakeringen

>Marlux - Infinito Moderno NebiaInfinito Moderno is een vlakke tegel met strakke randen die het accent legt op moderniteit. Of je nu gaat voor grote tegels van 100 x 100 cm, voor stapstenen van 60 x 30 cm of voor een wildverband, het effect is altijd sober en robuust. Zowel de egale als de genuanceerde kleuren met nieuwkomers Nebia en Orso passen perfect in een minimale omgeving. De specifieke behandeling Hydro-M, waardoor de tegels minder water opnemen, garandeert kleurvastheid.

Praktische info Infinito Moderno

Formaat: 15 x 15, 20 x 20, 30 x 20, 60 x 30, 60 x60, 80 x 80, 100 x 50, 100 x 100 cm

Kleuren: Vesuvio, Nimbo, Urbano, Nebia (zie afbeelding rechts), Orso
Orso is een combinatie van bruin, grijs en zwart.
Nebia mengt de kleuren grijs en zwart.

Richtverkoopprijs: 27,70 euro/m2 (formaat 60 x 60 cm)

Infinito Naturo Duna, natuurlijke structuur

Marlux - Infinito NaturoInfinito Naturo heeft een mooie natuurlijke structuur die helemaal tot zijn recht komt in een klassieke tuinomgeving. Ook de kleuren en zeker de genuanceerde tinten Lupo, Luvia en nieuwkomer Duna zijn er perfect op afgestemd. De specifieke behandeling Hydro-M, waardoor de tegels beduidend minder water opnemen en kleurvast blijven, laat je nog vele jaren genieten van de warme uitstraling.

Praktische info

Formaat: 60 x 30 x 6, 60 x 60 x 6 cm

Kleuren: Etna, Scuro, Sagaro, Lupo, Luvia, Duna
Lupo is een combinatie van bruin, grijs en zwart.
Luvia mengt grijs en zwart.
Duna combineert beige met grijs en zwart.

Richtverkoopprijs: 29,00 euro/m2 (formaat 60 x 60 cm)

Stonehedge, bonte verbeelding

>Marlux - StonehedgeStonehedge is een getrommelde klinker, maar tegelijk ook veel meer dan dat. Met zijn authentieke verouderingstechniek en het recept met Hydro-M, lost deze klinker alle beloftes in. De vele formaten, kleuren en unieke schakeringen geven moeiteloos vorm aan je verbeelding.

Praktische info

Formaat: 10 x 10, 20 x 5, 22,5 x 15, 15 x 15, 20 x 20, 30 x 20, 40 x 30 cm

Kleuren: Antraciet, Titaangrijs, Oceanis, Bruin-zwart, Roubaix, Harlekijn, Bont, Camargue, Sunset rood, Champagne, Oud wit
Oceanis combineert de kleuren blauw en grijs.
Roubaix mengt verschillende grijstinten.
Harlekijn combineert bruin met grijs en groen.
Bont mengt rood met bruin, zwart en oranje.
Camargue heeft schakeringen van beige en bruin.
Sunset Rood voegt beige bij rood.
Bruin-zwart combineert bruin met zwart.

Richtverkoopprijs: 22,20 euro/m2 (formaat 15 x 15 cm)

Marlux - Een terras vol natuurlijke nuances

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo