Badkamers

Een mooie styling bij de wastafel in de badkamer? Zo pak je het aan!

Een mooie styling bij de wastafel in de badkamer? Zo pak je het aan!
De wastafel vormt een belangrijk onderdeel in de badkamer. Toch lijken we soms maar weinig aandacht te besteden aan de looks. En dat is zonde! Hoe kies je voor een mooie styling bij de wastafel in de badkamer? Lees onze tips!

De juiste wastafelkraan

De kraan is misschien wel het belangrijkste onderdeel bij de wastafel. Je hebt veel wastafelkraan opties om uit te kiezen! Wat betreft de vorm bijvoorbeeld: van een strakke look met rechte vormen tot juist een sierlijke kraan met een grote ronde boog. En welke bevestiging vind je het mooist? Hangend aan de muur of juist staand op de tafel – het geeft zeker een verschillende look. Denk ook na over de gewenste kleur. Een wastafelkraan zwart is een populaire keuze, net als een kraan in goud of koper. Echt een eyecatcher!

Een mooie wasbak

Denk ook na over de wasbak die het best past bij jouw styling. Ook hierbij speelt de vorm weer een rol: ga je bijvoorbeeld voor een ronde of een vierkante wasbak, een hoge of een lage wasbak, en een diepe of een ondiepe wasbak? Zo zie je maar: er zijn veel vragen om rekening mee te houden. En wist je dat wasbakken er in verschillende kleuren te vinden zijn? Kijk verder dan het gebruikelijke wit – alle kleuren van de regenboog zijn verkrijgbaar.

Een fraaie wastafelkast

De wastafelkast is qua oppervlakte het grootste onderdeel bij de styling van de wasbak – dus sla ‘m zeker niet over. Bepaal allereerst hoe groot je de kast precies wilt hebben: wil je er veel spullen in kwijt of is dat juist niet zo relevant? Verder is met name het materiaal belangrijk. Van een sfeervolle houten of bamboe wastafelkast tot juist een strakke look van metaal: het is maar net wat het best in jouw badkamer past.

Houders voor badkamerproducten

Zeep, tandpasta, tandenborstels: er zijn verschillende producten die je een plekje wilt geven bij de wastafel. Allereerst is onze tip om het niet te vol te zetten – dat oogt al gauw rommelig. Plaats alleen de essentials op de tafel en zet de rest bijvoorbeeld in de lades van de wastafelkast of in een spiegelkast. Bij de spulletjes die je wel laat staan, is het fraai om voor mooie houders te zorgen. Denk aan bakjes of zeeppompjes van glas, keramiek of metaal. Eventueel met een leuke print erop, om voor een speels effect te kiezen.

Maak het compleet met accessoires

Als je nog wat ruimte over hebt op je wastafel, is het een aanrader om de boel compleet te maken met kleine accessoires. Plaats bijvoorbeeld een plantje of (droog)bloemetje op de wastafel. Of denk aan geurstokjes of een geurkaars – zo ruikt het ook nog eens heerlijk in je badkamer!

Ook interessant