Een luxe gevoel in je huis? Dat doe je zo!

Bron: Bouw & Wonen
Een luxe gevoel in je huis? Dat doe je zo!
Een sprankeltje van luxe in je eigen huis, dat wil toch iedereen. Al heb je een groot of klein budget, er zijn genoeg opties om jouw huis om te toveren tot luxe oord. Daarom is dit artikel opgedeeld in twee delen. In het eerste deel bespreken wij luxe verandering aan je huis met een groot budget. In het tweede gedeelte nemen we je mee naar het omtoveren van je huis met een klein budget. Lees snel dit artikel en neem de eerste stap om jouw huis om te toveren.

Luxe met een groot budget

Met de deur in huis vallen

Een deur veranderen, niet het eerste waar je aan denkt als je een luxe sfeer wilt creŽren. En misschien ook wel niet het tweede. Echter is het toch een enorme boost voor het luxueuze gevoel als jij je deur vervangt. Ga voor een glazen deur met zwarte (of witte) accenten, hierdoor creeer je meer licht doorgang en een grotesk gevoel. Bevorderlijk voor de ruimte is om van deze deur een schuifdeur te maken. Wil je nog een beetje extra luxe? Ga dan voor 2 openslaande deuren naast elkaar om het echte sprookjes gevoel te evenaren.

Wellness gevoel in de tuin

Betalen voor een tripje naar de spa? Wel nee! Dat hoeft niet meer als jij een eigen wellness tot werkelijkheid brengt in jouw achtertuin. Heb jij een plekje over in de tuin om een jacuzzi of houtgestookte hottub te plaatsen? Gewoon doen! Hiermee maak jij niet alleen jouw vrienden jaloers; zo heb jij ook nog eens elke dag iets om naar uit te kijken als jij terugkomt van een lange dag op het werk. Het klinkt misschien als een dure investering. Maar het genot wat jij van deze investering terugkrijgt is immens. Het heeft namelijk vele voordelen; neem nou bijvoorbeeld het ontspannen van je spieren of heel wat uurtjes plezier met vrienden en familie.

Luxe met een klein budget

Investeer in handdoeken

Een handdoek gebruik je natuurlijk om jezelf te drogen na een duik onder de douche. Dat begrijpen wij, maar handdoeken zijn ook een belangrijke toevoeging aan het luxe gevoel van jouw badkamer. Investeer in kwaliteits handdoeken met die een hotel gevoel opwekt. Hang, vouw of rol ze mooi op, zo geef jij jouw badkamer een extra impuls om luxe uit te stralen.

Spiegeltje spiegeltje aan de wand...

Het fenomeen van de spiegel, de meesten van ons zijn hier bekend mee. Want het plaatsen van een spiegel is een simpele truc om een ruimte in jouw huis groter te laten ogen. Daarnaast creŽert een grote spiegel ook nog eens de illusie dat er meer er meer licht in jouw huis is. Heb je al veel rechte hoeken in je huis en mag het wel wat speelser? Kies dan eens voor een andere vorm dan vierkant. Ronde en ovale spiegels zie je tegenwoordig veel in hotels, waarom zou je dit ook niet in je huis doen?

Klaar om jouw huis een extra boost te geven? Ga dan snel aan de slag met bovenstaande tips!

Lees ook:


  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Easykit
  • bouwinfo