Verbouwen

Een dakdekker inschakelen: 6 redenen

Een dakdekker inschakelen: 6 redenen
Heb je (storm)schade aan je dak of last van problemen zoals lekkage? In theorie zou je kleine reparaties zelf wel kunnen doen. Hoewel het vaak eenvoudig lijkt, blijkt het in de praktijk toch niet het geval. Dakdekken is een specialistisch beroep waar veel kennis voor nodig is, zeker ook om problemen zoals daklekkage in de toekomst te voorkomen. In dit artikel lees je de 6 reden waarom het verstandig is om een dakdekker in te schakelen.

Veiligheid

Dak werkzaamheden vinden natuurlijk plaats op het dak. Het dak kan nogal in hoogte verschillen: het repareren van de dakgoot is op een heel andere hoogte dan het vervangen van een beschadigde dakpan in de nok. Wanneer je normaal gesproken geen last hebt van hoogtevrees kan je dit toch, eenmaal op het dak, opeens overvallen met alle gevolgen van dien. Ook zonder hoogtevrees blijft het gevaarlijk.

Vaak beschik je niet over het benodigde materiaal om veilig in de hoogte te werken. Een dakdekkersbedrijf heeft niet alleen het juiste materiaal in huis, maar beschikt ook over de nodige kennis met betrekking tot veilig werken.

Het juiste gereedschap

Je hebt vast wel een eigen gereedschapskist in huis met standaard gereedschappen. Simpele dakreparaties gaan nog wel lukken met dit gereedschap: maar er bestaat een grote kans dat voor het herstellen van je dak ander gereedschap nodig hebt.

Het is erg onverstandig om dan maar te roeien met de riemen die je hebt. Een dakdekker beschikt over het juiste gereedschap voor verschillende dak werkzaamheden en weet hoe deze te gebruiken. Hierdoor gaat er niet meer kapot dan nodig.

Een dakdekker inschakelen: 6 redenen

Kennis & ervaring

Een dakdekker beschikt over veel kennis en ervaring. Een erkende dakdekker heeft een intensieve opleiding gevolgd en volgt regelmatig bijscholing. Op Dedakspecialist.nl lees je alles over de benodigde kennis die dakdekkers hebben. De dakdekker heeft naast alleen de kennis, ook de ervaring met verschillende daktypes en soorten dakbedekking.

Op deze manier kan de dakdekker jou het beste adviseren. Wanneer je zelf handig bent maar kennis mist, kan je het probleem onbedoeld alleen maar groter maken. Dit brengt weer extra kosten met zich mee. Het inschakelen van een dakdekker is daarom een verstandige keuze!

Je bent verzekerd van goede kwaliteit

Zoals eerder benoemd is dakdekken specialistisch werk en volgen dakdekkers een opleiding. Wanneer je een dakdekker inschakelt, weet je zeker dat de werkzaamheden goed uitgevoerd worden. Een dakdekker beschikt over de juiste kennis en materialen, waardoor je bent verzekerd van goede kwaliteit. Daarnaast biedt een dakdekkersbedrijf garantie op de werkzaamheden.

Wil je extra zekerheid?

Bekijk dan of het dakdekkersbedrijf beschikt over een keurmerk, zoals het KOMO-keurmerk. Dit is het belangrijkste keurmerk in de bouw en zij garanderen garantie, klantvriendelijkheid en kwaliteit. Dakdekkers die beschikken over dit keurmerk worden regelmatig getoetst door onafhankelijke deskundigen. Meer lees je op komo.nl.

Een dakdekker inschakelen: 6 redenen

Het bespaart je frustraties, tijd en geld

Wanneer je zelf aan de slag gaat, loopt je het risico dat je per ongeluk dingen beschadigd, waardoor het probleem wat je net probeerde op te lossen alleen maar erger wordt. Of je weet niet helemaal zeker hoe je de reparatie moet uitvoeren, waardoor het probleem later eigenlijk niet opgelost blijkt.

In het geval van bijvoorbeeld lekkage zijn de gevolgen bijna niet te overzien: de schade die ontstaat kan echt heel groot zijn. Bovendien krijg je te maken met allemaal onnodige, extra kosten. Wanneer je een dakdekker inschakelt, worden de dakwerken snel en professioneel uitgevoerd. Eventuele problemen worden snel verholpen. Een dakdekker bespaart je veel tijd, frustraties, energie en geld.

Goed onderhoud verlengt de levensduur van je dak

Naast de bovengenoemde redenen is de belangrijkste reden om een dakdekker in te schakelen misschien wel voor onderhoud. Onder dakonderhoud vallen werkzaamheden zoals dakreiniging en dakinspectie. Eventuele beschadigingen worden zo snel ontdekt en direct gerepareerd, waardoor de levensduur van je dak wordt verlengd.

Zelf zou je ook klein dakonderhoud kunnen uitvoeren. Benieuwd hoe je dat doet? In dit artikel lees je 7-handige tips voor dakonderhoud, die je gewoon zelf kunt uitvoeren! Maar, vergeet niet voor echt dakonderhoud een dakdekker in te schakelen! Een dakdekker bespaart je een hoop tijd en geld en daarnaast weet je zeker dat de werkzaamheden goed worden uitgevoerd. Zo ben je verzekerd van de beste kwaliteit en kun je nog lang genieten van je dak.

Ook interessant