Duurzaam Bouwen

Duurzaam bouwen aan de toekomst op Batibouw 2008

Van donderdag 28 februari tot en met zondag 9 maart staat de bouw weer op ieders agenda. Plaats van afspraak, de expositiehallen van Brussels Expo. Al wie actief is in de sector, of wie (ver)bouwt of plannen heeft om dit de komende jaren te doen, ontmoet er elkaar. De communicatiecampagne liegt er niet om: de schildpad van Batibouw is in het land.

Op donderdag 28 en vrijdag 29 februari kunnen de bouwprofessionals al exclusief kennis maken met de talloze nieuwigheden die de sector voor hen in petto heeft. Vanaf zaterdag 1 tot en met zondag 9 maart is ook het grote publiek welkom. Diegenen die ten volle van hun dag willen genieten, bereiden hun bezoek best voor en bestellen vandaag al hun toegangskaarten (met €2 korting !) op www.batibouw.com.

Centraal thema

Batibouw 2008 staat volledig in het teken van “Duurzaam Bouwen”. Een thema dat zowel bij exposanten als bij bezoekers een concretere betekenis heeft gekregen. ”De baksteen in de maag kleurt inderdaad steeds groener” aldus organisator Geert Maes. “Alternatieve oplossingen die vroeger slechts hypotheses waren, zijn vandaag geconcretiseerd en worden voorgesteld op de beurs. Daarbij komt ook nog dat heel wat mensen met de hoge energieprijzen middelen zoeken om te besparen. Een duurzame maar hogere investering kan op iets langere termijn heel wat goedkoper uitkomen. Bovendien wordt bij het concept van een woning vaak al rekening gehouden met eventuele toekomstige noden van het gezin. Een gezinsuitbreiding, de oude dag… De moderne mens leeft in het heden zonder daarbij de toekomst uit het oog te verliezen.”

Nieuwigheden

Ook dit jaar biedt Batibouw naast de vele nieuwigheden van de exposanten weer heel wat evenementen aan. Menig bouwproducent wordt er in de bloemetjes geplaatst tijdens één van de Awardceremonies die de beurs rijk is. (Milieu, Energiebesparend, Innovatie technisch, Innovatie design en Communicatie) Ook voor de grote spelers uit de sector is Batibouw het uitgelezen moment om met hun boodschap naar buiten te komen. De evenementenkalender biedt dit jaar dan ook voor ieder wat wils. Deze kan nu reeds op www.batibouw.com worden geconsulteerd.

Build IT en Batibouw Jobhappening voor bouwprofessionals

Helemaal nieuw dit jaar is het beurs-in-een-beurs-concept. Zo kunnen bouwprofessionals van donderdag 28 februari tot en met zaterdag 1 maart tijdens hun bezoek aan Batibouw ook gratis Build-IT bezoeken. Het ICT platform om alle nieuwe hard- en software te ontdekken die kan helpen bij de verdere informatisering van hun activiteit.

Op donderdag 6 en vrijdag 7 maart kunnen kandidaat-bouwprofessionals er terecht op de Batibouw Jobhappening. Dit initiatief beantwoordt eindelijk de vraag van menig bouwbedrijf dat actief op zoek is naar kandidaten om de vele uitdagende vacatures die de sector rijk is, te kunnen invullen.

Batibouw Dreamfactory voor toekomstige (ver)bouwers

Die (ver)bouwers wiens creatieve ideeën opgedroogd zijn of die gewoon eens hun ideeën willen toetsen aan een andere mening kunnen nu hun oor te luisteren leggen bij een interieurarchitect, Mits voorafgaande afspraak en een bijdrage van € 35 kunnen geïnteresseerden in de centrale inkomhal een 45 minuten tellende sessie boeken met zo'n interieurarchitect. Deze zal op basis van meegebrachte plannen en foto's de (ver)bouwers in spe adviseren. Inschrijven kan vanaf 1 februari op www.batibouwdreamfactory.be.

Duizenden mensen samen maken Batibouw

Nog vijf weken voor de 49 ste editie van Batibouw zijn deuren opent, maar voor heel wat mensen begint het evenement al veel vroeger. Een week voordien bvb heerst er al enorm veel bedrijvigheid in de hallen van Brussels Expo. Bijna 1.000 exposanten betekent dat er evenzoveel standen dienen opgebouwd.

De economische impact van een beurs als Batibouw beperkt zich dan ook niet enkel tot de resultaten van de deelnemende bedrijven.

Standenbouwers, transportfirma's, drukkers, hostessenbureaus, cateringbedrijven, schoonmaakploegen, communicatiebedrijven, meubel-, informatica- en plantenverhuurbedrijven… De exposanten omringen zich door specialisten om hun beursdeelname onvergetelijk te maken. Maar ook rond de beurshallen is het Batibouw -effect voelbaar: hotels, restaurants en taxi's doen dan gouden zaken.

Frédéric François, voorzitter van Expobel, vakvereniging van de toeleveranciers van beurzen, beaamt het economische belang van de beurs voor de sector: “Voor onze leden is Batibouw het hoogseizoen. Allen worden zij door de beurs en/of haar exposanten ingeschakeld. Met zo'n 1.000 bijkomende klanten is het aantal extra aangeworven interim en zelfstandige medewerkers dan ook legio.”

Ook met het openbaar vervoer naar de beurs

Donderdag 28 februari 2008 kan het professionele publiek als eerste de volledig afgewerkte standen ontdekken. De bedrijvigheid van de opbouw maakt dan plaats voor de eigenlijke beurs. Ook dit jaar is Batibouw weer de afspraak om dé nieuwigheden uit de (ver)bouwsector te ontdekken en inspiratie op te doen.

Brussels Expo is makkelijk bereikbaar en heeft rechtstreekse op- en afritten (7bis en 8) aan de ring. Parking C biedt zelfs plaats aan 10 000 wagens.

Maar ook met het openbaar vervoer is Batibouw makkelijk te bereiken. Met de B-Dagtrip kan je vanuit eender welk Belgisch treinstation naar de beurs. Een ticket kost tussen € 16,40 en € 25,00 en omvat de treinreis, de metro en de inkom. Andere mogelijkheid is het combiticket in samenwerking met de MIVB, de Maatschappij voor het Intercommunaal Vervoer te Brussel. Inbegrepen zijn de heen en terugreis per bus, metro en /of tram van het hoofdstedelijke vervoersnet en de toegang tot de beurs.

Ook interessant