Drie tips voor de perfecte bouwschuttingreclame

  BE   3 juli 2018 Bron: Bouw & Wonen
Drie tips voor de perfecte bouwschuttingreclame
Reclame op bouwplaatsen en op onroerend goed dat te koop staat, is een tot nog toe onderschat reclamemedium en n van de voordeligste reclamevormen op het gebied van grootformaat buitenreclame. Of het nu in binnensteden met veel voetgangers is of op druk bereden straten, bouwplaatsen trekken de aandacht en wekken belangstelling. Wie nu snel en efficint gebruik wil maken van zijn bouwplaats om reclame te maken, dient een paar belangrijke tips ter harte te nemen.

Drie tips voor het maken van reclame met banners

Om ervoor te zorgen dat het maken van reclame op bouwplaatsen succesvol is, is de juiste keuze van het materiaal beslissend. Vaak wordt PVC-zeildoek gebruikt. Dit is weliswaar heel sterk en gaat lang mee, maar ook heeft ook nadelen. PVC-zeildoek heeft behalve zijn sterkte het voordeel dat het ondoorzichtig is, maar het kan bij stormen snel een risico vormen. Daarom is het beter om voor de bekleding van bouwschuttingen en voor het maken van reclame op bouwsteigers gebruik te maken van doorlatend meshdoek, adviseert Christian Wrst, Chief Commercial Officer van Onlineprinters.

De boodschap moet kort en krachtig worden geformuleerd. Voor de vormgeving adviseert Christian Wrst: Op het gebied van grootformaat reclame is het belangrijk dat de boodschap binnen enkele seconden kan worden geregistreerd. Een paar trefwoorden, de internetpagina en het logo, meer is niet nodig voor een goed functionerende bouwschuttingreclame.

Behalve bouwplaatsen bieden ook veel sport- en recreatiefaciliteiten reclameplaatsen op buitencomplexen aan. Vaak kunnen deze voor een naar verhouding gering bedrag per jaar worden gehuurd. Wie het vriendelijk vraagt, krijgt vaak ook invloed op de plaatsing.

Reclamebanners online vormgeven

In de onlineshop van Onlineprinters kunnen reclamebanners voor bouwplaatsen nu ook online worden vormgegeven. Dat heeft als voordeel dat ambachtelijke bedrijven die van deze reclamevorm gebruik willen maken, nu niet meer aangewezen zijn op grafische diensten. Binnen een paar minuten is de bouwplaatsbanner klant-en-klaar vormgegeven en kan worden gedrukt.

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo