Duurzaam Bouwen

Dit weekend vindt PassiveHouse plaats in Brussel

In de context van alsmaar stijgende energiekosten, een groeiend maatschappelijk bewustzijn en een overheid die zowel op Europees als Vlaams niveau inzet op passief en energiezuinig bouwen, staat de PassiveHouse beurs meer dan ooit in het hart van de actualiteit. Met als organisatoren de expertisecentra PHP en pmp is de PassiveHouse beurs uniek in haar soort. Het doel? Het brede publiek en professionelen informeren en sensibiliseren over het belang van optimale energie-efficiëntie in gebouwen. PassiveHouse onderscheidt zich bovendien van andere bouwbeurzen door haar overzichtelijke schaal, gespecialiseerd aanbod en neutraal advies.

Om de bezoeker nog beter te gidsen doorheen de informatiestroom en het marktaanbod, en ook de meerwaarde van beursdeelname voor partners en standhouders te vergroten, komt PassiveHouse met een vernieuwd concept. Samen met een opgefriste visuele identiteit, een aantrekkelijke communicatieboodschap en –campagne zal PassiveHouse in september ook een verrijkte invulling van de beursdagen zelf presenteren. De rode draad: ‘minimale energiekost én maximaal wooncomfort’.

PassiveHouse nieuwe stijl

Via een nieuwe visuele identiteit én een brede publiekscampagne wil de beurs dit jaar een nog groter publiek van kandidaat (ver)bouwers bereiken. We mikken zowel op een jong segment dat voor de eerste keer (ver)bouwt als de zogeheten ‘empty nesters’ die misschien wel toe zijn aan een compactere of, voor de kleinkinderen, aangepaste woning. Met het campagnebeeld kunnen deze potentiële bezoekers zich identificeren en omdat het oog ook wat wil, koppelen we er een frisse grafische lijn aan.

Via de baseline ‘minimale energiekost voor maximaal wooncomfort’ wil PassiveHouse dan weer de nadruk leggen op de levenskwaliteit die samengaat met energiezuinig bouwen of renoveren. En comfort, dat vertaalt zich in een gezondere omgeving. Goed ventileren zorgt immers voor een goede luchtkwaliteit, goed isoleren maakt dan weer dat het overal aangenaam vertoeven is. Letterlijk meer ademruimte creëren dus. Comfort, dat is ook een comfortabel gevoel voor de toekomst. Een energiezuinige woning heeft namelijk een hogere doorverkoopwaarde. Een minimale woonkost zorgt voor maximaal rendement. Energiezuinig bouwen betekent investeren in de toekomst.

Bezoekers informeren én gidsen

Een bezoek aan PassiveHouse start in een nieuwe infozone die de bezoekers klaarmaakt voor hun bezoek aan de beurs. Ze krijgen er basisinformatie over de verschillende beursthema’s, kunnen ‘live’ bij onze adviseurs terecht met hun vragen én krijgen per thema een handig overzichtsparcours mee dat hen door alle standen heen leidt. Gewapend met deze informatie kunnen bezoekers beginnen aan het verkennen van de beurs. Daar kunnen ze naast het standenaanbod ook deelnemen aan infosessies, getuigenissen en demonstratie ateliers. Van hieruit is het maar een kleine stap naar de praktijk: een overzicht van producten en diensten vinden ze meteen bij de standhouders.



Praktisch:

PassiveHouse beurs, zaterdag 13 en zondag 14 september 2014 in het Brusselse Tour & Taxis.
Op vrijdag 12 september is de beurs voorbehouden aan professionele bezoekers.

Meer info vindt u op PassiveHouse.

Ook interessant