Dit moet je weten als je een huis gaat kopen!

  NL   26 september 2019 Bron: Bouw & Wonen
Dit moet je weten als je een huis gaat kopen!
Er komt tegenwoordig nogal wat kijken bij het kopen van een huis. De huizenmarkt staat al enige jaren op zijn kop en er is een groot gat tussen vraag en aanbod. Vooral in de grote steden ontstaat er hierdoor krapte op de woningmarkt. Er zijn nu eenmaal een hoop mensen die in de markt zijn voor niet al te veel woningen, dat geldt zeker in Amsterdam, Rotterdam, Utrecht en Den Haag. Voor huizen kopers in Amsterdam en andere grote steden is het dus belangrijk om goed de markt in de gaten te houden en een goede aankoopmakelaar in dienst te nemen.

Wanhopig op de huizenmarkt

Door die grote vraag en het geringe aanbod, worden gegadigden een stuk minder kritisch en gaan ze ver om een huis te kunnen kopen. Ze stappen makkelijker over gebreken van huizen heen, wat vervelende financiële gevolgen kan hebben. Dat is één van de belangrijkste redenen om u bij het kopen van een huis, te laten begeleiden door een gerenommeerde, ervaren makelaar.

Waar vind ik te koop staande woningen?

Funda.nl en Jaap.nl, zijn de grootste aanbieders van koopwoningen in Nederland. Bijna elk te koop staande huis in Nederland staat op één van de of op beide platformen. Dus regelmatig beide platformen raadplegen is wel zo verstandig om te bekijken of jouw droomhuis te koop staat. Ook het inschakelen van een lokale makelaar met kennis van de lokale huizenmarkt kan helpen bij de zoektocht naar huizen.

Taken makelaar bij het kopen van een huis

Er zijn nog steeds een hoop mensen die bij het kopen van een huis denken dat begeleiding van een makelaar niet noodzakelijk is. Toch blijkt dat de inzet van een goede makelaar de kans op het succesvol kopen van een huis aanzienlijk verhoogt. De makelaar neemt een hoop werk uit handen van de koper. Zo voeren zij deskundige onderhandelingen met de verkopende makelaar om de prijs zo laag mogelijk te houden, bepalen ze de juiste strategie om de woning aan te kopen, en controleren zij de notariële akte van aflevering en de afrekening van de notaris. Kortom; de hulp van een goede makelaar bij het kopen van een huis lijkt onmisbaar.

Huis kopen in Amsterdam

Een huis kopen in Amsterdam vereist een goede makelaar met kennis over de Amsterdamse huizenmarkt. Door een deskundige makelaar in te schakelen ben je verzekerd van de best mogelijke vertegenwoordiging bij het kopen van een woning.

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Hypotheek.be
  • Loxone
  • bouwinfo