Architectuur

Dineer drijvend op het water voor het goede doel

In Vancouver, Canada kan je uit eten gaan voor het goede doel in een op water drijvende eetkamer. Dit project is een initiatief van The School of Fish Foundation, een vzw die pleit voor duurzame consumptie van vis en schaaldieren. Deze halfopen ruimte is een ontwerp van Goodweather Desgin & Loki Ocean en drijft op 1700 gerecycleerde plastic flessen. Op deze manier wil het project de aandacht vestigen op de overvloed aan plastic afval in de zee, terwijl ze tegelijk een oplossing voor dit probleem voorstellen.

Door het beperkte tijdskader en budget is het een vrij conventioneel ontwerp opgebouwd uit palen en balken van gedoneerd bewerkt hout en lokaal cederhout. Alle materiaal is dus hernieuwbaar en zal gerecycleerd worden van zodra het project ten einde is. De vloer bestaat uit plexiglas om de plastic flessen op de bodem zichtbaar te maken.

De drijvende eetkamer werd eerst gebouwd in de Granville bootwerf en werd van daaruit te water gelaten. De structuur werd in twaalf dagen opgetrokken en zal twaalf gasten per nacht verwelkomen en dit gedurende zestig nachten.

Meer afbeeldingen vindt u op Architectura