Interieur

Designbeurs Maison & Objet 2018 in beeld

Designbeurs Maison & Objet 2018 in beeld
Foto: Noortje Schmitz
Afgelopen januari vond de Maison & Objet Paris weer plaats. Voor de designwereld is deze tweejaarlijkse woon- en designbeurs ,die plaats vindt in Parc des Expositions, het grootste evenement van het seizoen. Tijdens het evenement presenteert de hele interieurbranche haar nieuwste collecties, met veel textiel, meubilair en accessoires. Decoratie en “de kunst van het leven” staan centraal.

Om op de hoogte te blijven van de nieuwste interieur trends is een bezoek aan Maison & Objet in Parijs voor vak bezoekers een ‘must.’

Bekijk de foto's, klik hier

In januari vond een editie plaats met meer dan 3. 000 exposanten uit 65 landen die de laatste internationale trends lieten zien. Er waren ruim 90.000 bezoekers uit 150 landen. Hiervan was 91% van de bezoekers gekomen om de nieuwste items te ontdekken. Iedere gang had een aparte stijl en aparte sfeer. Er waren meubels te zien in allerlei soorten en maten en van allerlei verschillende culturen. Dit geldt niet allen voor het meubilair, maar ook voor de verlichtingen en de accessoires.

In deze 5-daagse beurs kun je wel 8 verschillende hallen bekijken. Ruim 3.000 merken uit de hele wereld tonen in deze hallen hun collecties in drie sectoren:
  • MAISON: Alle woondecoratie, ingedeeld naar stijlen
  • OBJET: Voorwerpen. Deze sector is vooral interessant voor detaillisten
  • INFLUENCES: Unieke objecten, op maat gemaakte producten, aanbod voor interieurarchitecten en inkopers.

Deze beurs speelt een grote rol voor veel interieurontwerpers om inspiratie op te doen.

De volgende Maison & Objet vindt plaats van 7 tot en met 11 september 2018.

Ook interessant