Dossier Batibouw

Dekton brengt tijdens Batibouw ode aan de industriŽle stijl

  BE   9 januari 2018 Bron: King George
Dekton brengt tijdens Batibouw ode aan de industriŽle stijl
Geoxideerde metalen, ruwe cementoppervlakken, onregelmatige patronen Ö Cosentino, het bedrijf dat het ultracompacte oppervlak Dekton produceert, lanceert tijdens Batibouw 2018 nieuwe designs die hulde brengen aan de industriŽle schoonheid. In de serie ĎIndustrialí werd Trilium al eerder internationaal geprezen. Nu komen daar nog drie krachtige kleuren bij: Nilium, Radium en Orix.

ďDekton Industrial is ontworpen om na te denken over de schoonheid van metalen en cement in al hun fasesĒ, zegt Daniel Germani, ontwerper van de collectie. ďHet is een eerbetoon aan de ongelofelijk mooie imperfecties van het oxidatie- en slijtageproces dat bepaalde materialen doormaken. De technologie van Dekton geeft ons de nodige hulpmiddelen voor onderzoek en design. Het resultaat is een kleurenserie die de nadruk legt op de rijkdom en de intensiteit van een natuurlijk proces als oxidatie.Ē

Dekton brengt tijdens Batibouw 2018 ode aan de industriŽle stijl

Dekton, met de D van duurzaamheid

Met deze nieuwe designs zet Germani meer dan een sterk staaltje ontwerpen neer. De kleuren passen ook perfect in het duurzaamheidsbeleid waarmee Cosentino volop inzet op een ecologisch verantwoord productieproces. Als een van de duurzame maatregelen streeft het bedrijf ernaar afval te beperken en uiteindelijk met een efficiŽnt productieproces zero waste te bereiken. Net daarop scoort Dekton Industrial uitstekend: twee kleuren uit die reeks, Radium en Trilium, worden voor maar liefst 80% gefabriceerd met gerecycleerde materialen.

Vier kleuren met karakter

Ruw, karakteristiek en urban, zo kun je de collectie Dekton Industrial omschrijven. De reeks telt nu vier ecologisch geproduceerde kleuren, die allemaal een eigen persoonlijkheid hebben: Trilium (al gelanceerd in 2016) en nieuwkomers Radium, Nilium en Orix.

Dekton brengt tijdens Batibouw 2018 ode aan de industriŽle stijl
Trilium

Trilium scoorde in 2016 verschillende prijzen, waaronder de prestigieuze German Design Award. Die award vormt nog altijd een prachtige beloning voor de eerste milieuvriendelijke kleur die Dekton lanceerde. Trilium biedt een mix van kleuren, geÔnspireerd op vulkanisch gesteente met diepzwarte en grijze tinten.

Dekton brengt tijdens Batibouw 2018 ode aan de industriŽle stijl
Radium

Een eerste toevoeging aan de collectie is Radium, gebaseerd op een geoxideerde stalen plaat. Het resultaat geeft een warme uitstraling van bruine en oranje kleurschakeringen, harmonieus gecombineerd met blauw- en groentinten. Ook Radium blinkt uit in duurzaamheid door het grote aandeel gerecycleerde materialen.

Dekton brengt tijdens Batibouw 2018 ode aan de industriŽle stijl
Nilium

Nilium is het minimalistische onderdeel van de serie. De kleur haalt zijn inspiratie bij staal, in een subtiele mix van witte en zilvergrijze schakeringen. Het materiaal geeft op een verfijnde manier de warme kleuren weer die verschijnen aan het begin van het oxidatieproces.

Dekton brengt tijdens Batibouw 2018 ode aan de industriŽle stijl
Orix

En last but not least: Orix. Die grijze kleurschakering is gebaseerd op de robuuste look van een stuk cement. Het materiaal onderscheidt zich van de rest door zijn koele karakter waar een industriŽle schoonheid in schuilt. De kleurencombinatie van grijs, blauw en groen verenigt uitstekend een chique, hedendaagse uitstraling met een zweem oude industriŽle look.

Dekton brengt tijdens Batibouw 2018 ode aan de industriŽle stijl

De finishing touch

Dekton Industrial heeft een unieke matglanzende afwerking die het uitgesproken karakter van de designs nog beter tot uiting doet komen. Naargelang de lichtinval tonen de materialen zich in verschillende kleurspectra. Dat voegt een tikje spektakel toe.

Nog meer nieuws op Batibouw...

Cosentino stelt op Batibouw 2018 nog meer verrassende nieuwigheden voor. In de Silestone-familie krijgt de collectie Eternal er immers enkele spiksplinternieuwe kleuren bij, vernieuwend als altijd. De reeks natuurlijke kwartsoppervlakken veroverde op de vorige editie van Batibouw al alle harten met haar tijdloze marmermotieven en met de indrukwekkende schoonheid van de authentieke aderpatronen, en dit jaar voegt Silestone daar nog een paar absolute blikvangers aan toe. Stay tuned!

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo