Dekton Trilium: de eerste ecologische Dekton kleur

1 juli 2016 Bron: Cosentino
Cosentino Group heeft met Trilium de eerste gerecyclede en milieuvriendelijke kleur ontworpen voor het innoverende ultracompacte Dekton oppervlak. Met Trilium is het gelukt om de beste technische en esthetische prestaties te combineren met een ecologische factor. Bij Dekton Trilium worden stoffen en elementen afkomstig van de eigen materiaalproductie verwerkt tot een nieuw en uniek eindproduct. Afval wordt dus niet weggegooid maar opnieuw verwerkt om zo een duurzame bijdrage te leveren aan het milieu.

Dekton Trilium is ge´nspireerd door de uitstraling van geoxideerd staal, ook wel cortenstaal genoemd. Het bestaat uit een mix van vulkanische kleuren variŰrend van grijs tot diepzwart die een zeer realistisch verroest effect creŰren waarin aantrekkelijke contrasten van lichte en donkere tinten de hoofdrol spelen. Het oppervlak heeft een metallic effect met een subtiele, verfijnde textuur en voelt buitengewoon zacht en aangenaam aan.

Dekton Trilium: de eerste ecologische Dekton kleur

Dekton Trilium is de eerste ecologische referentie in de Dekton« collectie. Iedere Dekton« kleur heeft een eigen, unieke uitstraling en dankzij het bijzondere productie proces zijn de werkbladen kras-, vlek-, schok-, en UV-bestendig. Dit maakt de bladen geschikt voor zowel binnen-, als buitentoepassingen, van werkbladen voor keukens en badkamers tot wand- en gevelbekleding en (buiten)vloeren.

Dekton Trilium: de eerste ecologische Dekton kleur

Trilium maakt deel uit van de Tech Collection van Dekton«, een kleurlijn die ontwerpers en architecten moderne en functionele mogelijkheden biedt. Andere kleuren van de Tech collectie zijn Keranium, Kadum, Keon en Blanc Concrete.

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo