Dossier Batibouw

Batibouw 2016: XGloss laat je keuken of badkamer stralen

15 januari 2016 Bron: Cosentino
Cosentino Group komt met een bijzondere primeur op Batibouw 2016: XGloss. Het is een gloednieuwe high-tech gepolijste lijn van het ultracompacte Dekton-oppervlak, vervaardigd dankzij een revolutionaire nanotechnologische behandeling. XGloss laat je keuken, bar of badkamer stralen dankzij een kristalheldere look. Een schitterende eyecatcher in huis – en dat mag je letterlijk nemen! XGloss is de nieuwste telg in de Cosentinofamilie. Het is een hoogwaardige, glanzende afwerking die toegepast wordt bij Dekton: een innoverend materiaal met unieke en bijzonder nuttige eigenschappen. In combinatie met XGloss ontstaat een onevenaarbaar oppervlak.

Baanbrekende technologie

Om de unieke XGloss-afwerking te bereiken, onderzocht het Research and Development Department van Cosentino verschillende technieken en ontwikkelingsprocedees. Na maanden onderzoek werd het Nanocoating Process ontwikkeld: een baanbrekende en revolutionaire nanotechnologische techniek. Deze behandeling geeft Dekton XGloss unieke hidrofugante (waterafstotende) eigenschappen en creërt een buitengewone weerstand tegen vlekken in het oppervlak – bovenop alle andere bijzondere eigenschappen van Dekton zoals onder meer hitte- of krasbestendigheid...

Bovendien verbetert het Nanocoating Process de Dekton-kleur, geeft het een uitzonderlijke glans aan het werkblad en verlies je het gevoel van het échte materiaal door een simpele aanraking op geen enkel moment.

Batibouw 2016: XGloss laat je keuken of badkamer stralen

Ontelbare mogelijkheden

Dekton XGloss is bijzonder veelzijdig en daarom geschikt voor élke toepassing. Door de natuur van het materiaal en de vernieuwende technologie is XGloss beschermd tegen alle vormen van vlekken. Ook UV-stralen vormen geen bedreiging: dat maakt het de ideale afwerking voor outdoortoepassingen.

In huis is Dekton XGloss dan weer perfect voor werkbladen in de keuken of de badkamer, vloeren, trappen, gevels, bekleding... Al deze eigenschappen gecombineerd met de mogelijkheid om in groot(s) formaat te werken, maken het mogelijk om creatief aan de slag te gaan met een kwalitatief en luxueus materiaal in zowel de design- als architecturale wereld.

Batibouw 2016: XGloss laat je keuken of badkamer stralen

Ontdek XGloss op Batibouw 2016


Dekton XGloss is beschikbaar in groot formaat (144cm x 320cm in 20mm en 12mm dikte) en komt in verschillende variaties. Ontdek ze tijdens Batibouw van 25 februari t.e.m. 6 maart 2016.


Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo