Deceuninck ontvangt VinylPlus-productlabel

  BE   8 januari 2019 Bron: Marquiz
Deceuninck ontvangt VinylPlus-productlabel
V.l.n.r.: Vincent Stone (VinylPlus), Brigitte Dero (VinylPlus), Margot Lannoo (Deceuninck), Eline Dujardin (Deceuninck), Charlotte Röber (Eppa).
Het Zendow-gamma van Deceuninck heeft het VinylPlus-productlabel ontvangen. Dat gebeurde na een diepgaande audit uitgevoerd door BRE, een Brits onafhankelijk onderzoeksinstituut. Het VinylPlus-label lauwert Deceuninck voor zijn vele initiatieven en jarenlange inzet op het vlak van maatschappelijk verantwoord ondernemen.
Het VinylPlus-productlabel is het eerste duurzaamheidskeurmerk voor kunststof kozijnen. Het wordt toegekend op basis van volgende strikte criteria:

 1. verantwoord aankoopbeleid – de traceerbaarheid van grondstoffen
 2. gecontroleerd circulair beheer – verantwoord afvalbeleid en gebruik van gerecycleerde materialen
 3. organochlorine emissies – de aankoop van pvc bij erkende leveranciers die voldoen aan het ECVM-charter (European Council of Vinyl Manufacturers)
 4. duurzaam gebruik van additieven – loodvrije producten en verantwoord gebruik van cadmium voor een lagere ecologische voetafdruk
 5. energie- en klimaatstabiliteit – energie-efficiëntie en het gebruik van hernieuwbare energie

Deceuninck ontving het certificaat eind 2018 in de kantoren van VinylPlus.

Francis Van Eeckhout, CEO van Deceuninck: “Het VinylPlus-productlabel past perfect in onze missie ‘bouwen aan een duurzame (t)huis’, waarvan ecologie een van de drijvende krachten is. Het is bovendien een belangrijk argument voor onze klanten omdat het garandeert dat de producten die zij kopen echt duurzaam zijn. Ten slotte bevestigt het ook pvc als een duurzaam en toekomstgericht materiaal voor de bouwsector.”

Brigitte Dero, General Manager VinylPlus: “De belangrijkste doelstelling van het VinylPlus-productlabel is bedrijven te helpen de superieure performantie van hun producten en hun bijdrage tot duurzaamheid en tot een circulaire economie te promoten en aldus de spirit van het VinylPlus-programma te belichamen. Door het verkrijgen van het VinylPlus-label onderscheiden bedrijven zich van andere en maken ze het klanten en voorschrijvers gemakkelijk om hun pvc-producten te identificeren op grond van hun prestaties op het vlak van duurzaamheid.”

Lees ook:

 • Bouw & Wonen Partners:
 • Recticel
 • Wienerberger
 • Hypotheek.be
 • Loxone
 • bouwinfo