De voordelen van paneelgordijnen

4 juli 2016 Bron: Bouw & Wonen
Grote ramen of schuifpuien zijn prima te bedekken met behulp van paneelgordijnen. Deze worden aan een meersporen rail gehangen. Hierdoor schuiven de afzonderlijke panelen voor en achter elkaar langs. Het voordeel hiervan is dat je zelf kan bepalen hoeveel inkijk je hebt en hoeveel licht er de woning binnenkomt. Deze gordijnen zijn behalve praktisch ook nog eens erg decoratief. Daarnaast kunnen ze op verschillende manieren worden gebruikt. Ideaal voor wie niet de standaard gordijnen voor het raam wil hebben hangen. Panelen zijn dankzij de eindeloze variaties erg uniek. Zo kun je deze moeiteloos afstemmen op de inrichting van de woonkamer. Ook in de serre wordt dit type gordijn veel teruggezien.

Verschillende toepassingen

Als eerste is dit het ideale product om voor een groot raam of een schuifdeur te hangen. We hadden het eerder al over de serre, die uit lange glazen wanden bestaat. Je bepaalt zo altijd zelf welk gedeelte van de woning lichtdoorlatend is. Ook worden deze panelen vaak gebruikt als kamerafscheiding. Zo kunnen bijvoorbeeld het eetgedeelte en het zitgedeelte prima van elkaar gescheiden worden. Ook een kledingkast of een inloopkast kan op deze manier aan het oog onttrokken worden. De panelen zijn te bedienen met behulp van stringkoorden. Hierdoor hoeft de stof zelf niet aangeraakt te worden en blijft deze mooi schoon. De koordbediening is kindveilig.

Panelen op maat gemaakt

Met standaard afmetingen kom je niet altijd goed uit. Daarom is het ook mogelijk om deze gordijnen op maat te laten maken. Elke situatie is anders, en op deze manier creŽer jij je eigen en unieke stijl. De panelen zijn in verschillende kleuren leverbaar. Zo kan er gekozen worden voor ťťn kleur, maar ook voor een kleur in verschillende tinten. Voor de echte durfal is het zelfs mogelijk om meerdere kleuren tot ťťn geheel te vormen. Zo ontstaat er een afscheiding en een decoratie met een persoonlijk tintje. Zowel de gordijnstoffen als de stringkoorden zijn met de hand te wassen. De meerdere stoffen die afzonderlijk te combineren zijn geven een licht Oosterse sfeer. Raamdecoratie die geheel naar smaak aangepast kan worden. Paneelgordijnen behoren tot onze favoriet.

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo